Creditul fiscal – o soluţie pentru cei care nu-şi mai pot plăti ratele la bănci

baniPentru a veni în sprijinul debitorilor care nu îşi mai pot plăti ratele la bănci, guvernul, prin Ministerul Finanţelor, urmează să modifice reglementările privind creditul fiscal. Concret, începând cu 1 martie, de „electorată” vor putea beneficia debitorii, persoane fizice, care au venituri exclusiv din salarii sau pensii de maxim 3.000 lei pe lună. în plus, electorata ar urma să fie acordară din prima lună următoare aceleia în care începe restructurarea datoriei şi nu după o perioadă de doi ani, cum se procedează în prezent. Deducerea personală, în cazul celor cu venitul maxim de 3.000lei/lună, ar urma să ajungă la 1.500 lei lunar, de la maxim 900 lei cât este în forma iniţială, ceea ce înseamnă un sprijin lunar de 240 lei pentru datornic, datorită neimpozitării a jumătate din venit.
„Electorata” se răsfrânge însă asupra bugetului de stat prin diminuarea încasărilor din impozitul pe venit şi sunt foarte mulţi cei care contestă măsura, nefi-ind încântaţi că alţii îşi plătesc ratele şi din taxele şi impozitele lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Ora de religie se va face numai cu cerere

Decizia Curţii Constituţionale prin care elevii români nu mai pot fi înscrişi din oficiu la ora de religie a fost publicată în „Monitorul Oficial” la sfârşitul săptămânii trecute. Prin urmare, disciplina „Religie” va putea fi studiată în viitor numai după exprimarea dorinţei elevului major sau a părinţilor, în cazul minorilor. […]