Credite pentru finanţarea de proiecte inovatoare

Firmele mici şi mijlcii şi start-upurile româneşti considerate ca având un grad mai mare de risc vor putea obţine noi credite, în urma unui acord de împrumut în valoare totală de 50 de milioane de euro, semnat de o bancă comercială cu Banca Europeană de Investiţii (BEI).
Banca va utiliza împrumutul pentru a finanţa proiecte inovatoare sau mai riscante, derulate de firme mici şi mijlicii, start-upuri şi companii care promovează ocuparea forţei de muncă şi mai ales creare de joburi pentru tineri.
Termenul de „proiecte inovatoare” se referă la acele investiţii care respectă criteriile „InnovFin -Finanţarea UE pentru inovatori”, fiind vorba de o iniţiativă comună lansată de Grupul Băncii Europene de Investiţii (BEI şi FEI) în cooperare cu Comisia Europeană, în cadrul programului Orizont 2020. Potrivit sursei citate, UniCredit Bank devine astfel prima bancă comercială din România care beneficiază de sprijinul garantat de bugetul UE în cadrul EFSI.
Iniţiatorii acordului susţin că împrumutul va da un impuls suplimentar creării de locuri de muncă în România, ţară importantă din UE, oferind finanţare pe termen lung şi accesibil IMM-urilor inovatoare şi start-up-urilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Numărul salariaţilor a fost constant în ultima perioadă

Efectivul salariaţilor din judeţul Dâmboviţa a ajuns la sfârşitul lunii august la 78935 persoane, aproximativ la acelaşi nivel înregistrat în luna iulie 2017 (+0,1%), dar în creştere cu 1,7% faţă de luna august 2016. Câştigul salarial mediu nominal brut în judeţul Dâmboviţa,în perioada analizată a fost de 2751 lei, în […]