„COSTUMUL POPULAR ROMÂNESC – ARTĂ ŞI TRADIŢIE”

Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte invită publicul să descopere „Costumul popular românesc – artă şi tradiţie”, expoziţie etnografică organizată la Muzeul de Istorie. Prin astfel de expoziţii, instituţia muzeală se doreşte a fi o punte între trecut, prin obiectele de valoare excepţională care se regăsesc în colecţiile sale, şi prezent, prin evenimentele culturale organizate.
Portul dintotdeauna al românului a fost costumul popular. Sobru atunci când era purtat la lucru dar elegant când era îmbrăcat la sărbători sau cu prilejul evenimentelor importante din viaţa oamenilor, costumul popular este povestea ţăranului român.
În colecţia Complexului Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte, există sute de poveşti frumoase, care aşteaptă să fie descoperite. Puteţi afla mai multe vizitând expoziţia „Costumul popular românesc -artă şi tradiţie”, care va fi deschisă publicului până pe 31 martie 2020, la Muzeul de Istorie, str. Calea Domnească, nr. 189, de marţi până duminică, între orele 8.00 – 16.00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Karateka Clubului Sportiv Târgovişte, de 9 ori pe podium la Transilvania Grand Prix

Secţia de karate a Clubului Sportiv Târgovişte (antrenor lonuţ Munteanu) a fost în top la ediţia din acest an a Transilvania Grand Prix & C.E. Karate ESKU. Turneul internţional s-a desfăşurat la Oradea, în Sala „Antonio Alexe”, în perioada 21-22 februarie, iar sportivii clubului nostru au adunat un total de […]