Controalele RAR fac curăţenie pe şosele Mai puţine maşini cu probleme tehnice pe şoselele din România

I.B.

rarPotrivit informaţiilor puse la dispoziţie de RAR Dâmboviţa, ca urmare a controalelor riguroase desfăşurate zilnic în trafic, numărul vehiculelor cu probleme tehnice a scăzut cu 3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Astfel, în primele şase luni ale acestui an Registrul Auto Român a verificat tehnic în trafic, la nivelul judeţului Dâmboviţa, 1.282 de vehicule. Din totalul autoturismelor, autoutilitarelor, motocicletelor şi remorcilor inspectate, 64,43% au avut diferite probleme tehnice sau legate de documente, astfel: – 49,14 % au fost considerate neconforme din punct de vedere al securităţii rutiere (inspectorii RAR au constatat proasta funcţionare a instalaţiei electrice de iluminare şi semnalizare, defecţiuni ale sistemului de frânare, starea necorespunzătoare a şasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale în mecanismul de direcţie sau în articulaţiile punţilor faţă şi spate) – 2,96% dintre vehicule au avut probleme legate de identificare (neconcordanţe între seria poansonată pe şasiu/ caroserie şi cea din acte, schimbarea culorii autovehiculului sau a destinaţiei de utilizare)
– 2,18 % dintre vehicule au fost neconforme din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecţiei tehnice periodice (dovada de efectuare a ITP expirată, dovezi de efectuare a ITP false, lipsa actelor). – în urma analizei emisiilor poluante, la 17,73% dintre vehiculele oprite inspectorii RAR au constatat depăşirea nivelului maxim admis.
Inspectorii RAR au descoperit şi 199 de autovehicule care prezentau pericol iminent de accident, în special din cauza defecţiunilor periculoase constatate la sistemul de frânare şi la direcţie. În aceste situaţii una dintre măsurile luate a fost reţinerea certificatului de înmatriculare, care poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecţii tehnice la reprezentanţele Registrului Auto Român. În urma acestor controale desfăşurate la nivelul judeţului Dâmboviţa de Registrul Auto Român şi Poliţia Rutieră în prima jumătate a acestui an, au fost aplicate 806 amenzi şi 22 de permise de conducere şi au fost reţinute 672 de certificate de înmatriculare. Când vehiculul este imobilizat de Poliţie ca urmare a gravităţii defecţiunilor constatate, inspectorii RAR procedează la anularea inspecţiei tehnice periodice.Directorul General al Registrului Auto Român, George-Adrian Dincă, menţionează că rezultatele controalelor desfaşurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte R.A.R. – Poliţie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecţiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

S-a făcut repartizarea computerizată, la liceele dâmboviţene

Elevii care au luat examenul de Evaluare Naţională în Dâmboviţa pot vedea la ce liceu au intrat. Pe site-ul Ministerului Educaţiei s-au afişat rezultatele repartizării computerizate la licee. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dâmboviţa, prof. Mihaela Anton, sau fost înregistrate 3.123 de fişe de opţiuni pentru […]