CONTROALE ŞI VERIFICĂRI PENTRU PROTEJAREA PĂDURII

Peste 750 de controale au fost efectuate, în ultima săptămână, de poliţişti din toată ţara, sub coordonarea de specialitate a Direcţiei de Ordine Publică din I.G.P.R., pentru protejarea fondului forestier şi prevenirea şi combaterea faptelor ilicite în domeniul silvic.
În perioada 11-17 septembrie 2020, poliţiştii au desfăşurat 752 de controale pentru verificarea provenienţei, prelucrării, depozitării şi valorificării lemnului, precum şi pentru verificarea legalităţii transportului materialului lemnos. Au fost verificate 237 de obiective cum sunt exploatări forestiere, instalaţii de debitat, depozite, târguri, pieţe, oboare şi ocoale silvice.
Pentru neregulile constatate în domeniul silvic, au fost înregistrate 112 dosare penale, în care sunt cercetate 71 de persoane şi au fost aplicate 172 de sancţiuni contravenţionale la Legea 171/2010 Legea contravenţiilor silvice, în valoare de 416.500 de lei. Ca măsuri complementare, au fost confiscaţi 983 de metri cubi de lemn fără documente legale.
În această săptămână, poliţiştii au intervenit la 8 apeluri 112 privind transporturi de material lemnos, dintre care 2 au fost confirmate ca fiind ilegale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Siguranţa elevilor, o prioritate pentru poliţiştii dâmboviţeni

Poliţiştii de la rutieră au desfăşurat activităţi, pe raza întregului judeţ, pentru creşterea siguranţei elevilor, prin reducerea riscului de producere a accidentelor rutiere în care ar putea fi implicate autovehiculele special destinate transportului de elevi, precum şi pentru verificarea respectării măsurilor impuse în scopul răspândirii infecţiei cu virusul Sars-CoV2.În intervalul […]