CONTROALE ŞI INTERVENŢII PENTRU LIMITAREA RĂSPÂNDIRII VIRUSULUI SARS-COV-2

În ultimele 24 de ore, Poliţia Română, împreună cu reprezentanţi ai celorlalte autorităţi cu atribuţii în domeniu, au continuat acţiunile pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19.
Peste 6.000 de poliţişti, împreună cu jandarmi, poliţişti de frontieră, cadre ISU, poliţişti locali, reprezentanţi ai ANSVSA, ANPC, Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerului Transporturilor şi ai autorităţilor publice locale, au desfăşurat 838 de acţiuni de verificare a modului în care se respectă măsurile de protecţie sanitară la nivel naţional.
Au fost efectuate 65.349 de verificări cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse.
În urma acţiunilor punctuale de control, au fost aplicate peste 4.696 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 940.055 de lei.
În continuare, principalul obiectiv al acţiunilor Poliţiei Române în contextul pandemiei vizează protejarea sănătăţii românilor.

Poliţiştii se află permanent la datorie şi vor interveni cu fermitate în toate situaţiile în care legea este încălcată. Având în vedere faptul că au fost constatate abateri de la normele legale la 5 societăţi comerciale, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale pentru în valoare de 20.000 de lei, conform Legii nr. 55/2020.
Reamintim faptul că, în această perioadă, este interzisă organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive), atât în spaţii deschise, cât şi în cele închise (saloane, restaurante, baruri, săli de evenimente etc.).
Pentru siguranţa tuturor, recomandăm cetăţenilor să respecte prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid
19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Accident mortal pe DN 71 Târgovişte-Bucureşti

Asigurare de zonă la un accident rutier, în comuna Conţeşti.Pompierii dâmboviţeni au fost solicitaţi să intervină în urma producerii unui accident rutier, ce a avut loc pe raza localităţii Crângaşi (comuna Conţeşti), în care a fost implicat un autoturism şi un autocamion.La locul evenimentului, s-au deplasat pompierii de la Garda […]