Controale in sectorul produselor alimentare de origine nonanimală

În cursul lunii iunie 2019, Direcţiile judeţene sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor au efectuat 9.150 de controale în unităţile din industria agroalimentară care desfăşoară activităţi în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice precum şi unităţi de depozitare -alimentare, seminţe, legume fructe.
Controalele au vizat aspecte privind calitatea spaţiilor în care produsele alimentare sunt manipulate şi prelucrate, precum şi cele de depozitare a materiilor prime şi produselor finite, controlul dăunătorilor, evidenţa documentelor şi a informaţiilor privind sistemul HACCP, condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţii.
Ca urmare a neregulilor constatate au fost acordate 119 amenzi în valoare de 413.500 de
lei.
Neconformităţile constatate şi sancţionate au fost în Dâmboviţa, 83.400 de lei – depozitare necorespunzătoare, neîntretjnerea spaţiilor şi ustensilelor, neanunţarea începerii activităţii, deficienţe trasabilitate materii prime, lipsă înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, igienă necorespunzătoare, prezenţa rozătoare, etichetare necorespunzătoare;
În cadrul controalelor în unităţile din industria agroalimen-tară s-au prelevat probe conform procedurilor şi Programului de supraveghere şi control, urmărindu-se prezenţa şi încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminanţilor, aditivilor şi substanţelor interzise. De asemenea, s-au efectuat teste de sanitaţie necesare analizei gradului de igienă, probele fiind transmise spre analiză laboratoarelor arondate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Comercializarea produselor cosmetice, în magazine sau online, în atenţia Autorităţii pentru Protecţia Consumatorilor

Autoritatea pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a desfăşurat, în perioada 10-21.06.2019, o acţiune de verificare a respectării prevederilor legale la comercializarea produselor cosmetice, inclusiv la comerţul online. În cadrul acţiunilor de control, au fost verificaţi 917 operatori economici, din care 904 la vânzarea directă şi 13 la vânzarea online. În cazul […]