Controale în sectorul produselor alimentare de origine nonanimală

În perioada iunie-iulie 2018, Direcţiile judeţene sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor au desfăşurat 18.537 de controale în unităţile din industria agroalimentară care desfăşoară activităţi în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii, a produselor de patiserie, a băuturilor răcoritoare, a băuturilor alcoolice, dar şi a celor de depozitare a produselor alimentare, a seminţelor, legumelor şi fructelor.
Controalele au vizat aspecte privind calitatea spaţiilor de depozitare a produselor alimentare, manipularea, prelucrarea şi depozitarea acestora, controlul dăunătorilor, documentele prevăzute de legislaţie şi a informaţiilor privind sistemul HACCP, condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţilor.
Ca urmare a neregulilor constatate, au fost acordate 228 de amenzi contravenţionale, în valoare totală de 334.700 lei.
Neconformităţile constatate şi sancţionate au fost în Dâmboviţa, 21.600 de lei – neîntreţinere spaţii şi utilaje, materii prime fără date de identificare, trasabilitate, depozitare necorespunzătoare, manipulare necorespunzătoare a alimentelor;
De asemenea, în cadrul controalelor în unităţile din industria agroali-mentară s-au prelevat probe conform procedurilor şi Programului de supraveghere şi control, urmărindu-se prezenţa şi încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminanţilor, aditivilor şi a substanţelor interzise precum şi teste de sanitaţie necesare analizei gradului de igienă, probe transmise spre analiză laboratoarelor arondate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

DSP verifică ştrandurile şi piscinele

Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa a început controale la ştrandurile şi la piscinele din judeţul Dâmboviţa. Este verificată în primul rând respectarea condiţiilor de igienă, dar şi calitatea apei din bazine. Piscinele şi ştrandurile sunt intens folosite şi trebuie să asigure condiţii bune de igienă şi de calitate a apei. […]