CONTROALE ALE POLIŢIŞTILOR PRIVIND REGIMUL ARMELOR ŞI MUNIŢIILOR

În prima jumătate a anului, poliţiştii specializaţi în arme, explozivi şi substanţe periculoase şi de la ordine publică au desfăşurat controale la persoanele juridice care desfăşoară activităţi privind regimul armelor şi muniţiilor.
În urma verificărilor, au fost constatate 151 de nereguli (9 privind legalitatea deţinerii de arme şi muniţii, 47 privind modul de ţinere a evidenţei, 58 privind starea tehnică a armelor, 6 privind modul de asigurare a securităţii armelor şi muniţiilor, 31 cu privire la personalul dotat cu arme şi muniţii). În 136 de cazuri, au fost remediate neregulile.
Astfel, poliţiştii au constatat 19 infracţiuni de nere-spectarea regimului armelor şi muniţiilor (art. 342 din Codul Penal) şi uz de armă fără drept (art. 343 din Codul Penal), de comiterea cărora sunt bănuite 21 de persoane, fiind ridicate 33 de arme în vederea confiscării.
De asemenea, pe parcursul activităţilor, au fost ridicate 369 de arme, în vederea casării şi au fost retrase 101 autorizaţii de folosire a armelor şi muniţiilor şi 79 de certificate de deţinător arme neletale, pentru încălcarea legislaţiei în domeniu.
Totodată, poliţiştii au aplicat 76 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 16 amenzi şi 60 de avertismente.
La finalul verificărilor, a reieşit faptul că, la nivel naţional, sunt înregistrate 1.862 de persoane juridice care desfăşoară activităţi privind regimul armelor şi muniţiilor.
Astfel, există 5 unităţi producătoare, 1.493 de unităţi care deţin şi folosesc pentru pază, arme şi muniţii, 30 de ateliere de reparat arme, 51 de poligoane, 57 de cluburi sportive, 94 de unităţi culturale, 7 societăţi care organizează cursuri pe linie de arme şi muniţii şi 125 alte entităţi.
Persoanele juridice autorizate să deţină şi să folosească arme de foc şi muniţii deţin în total 30.142 de arme.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

FESTIVALUL "PADINA FOLK"

Consiliul Judeţean Dâmboviţa, prin Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa, va organiza, în zilele de 15 şi 16 august 2019, un eveniment la înălţime: Festivalul „Padina Folk”. Iubitorii muntelui şi ai muzicii de calitate se vor bucura de întâlnirea cu artişti îndrăgiţi, într-un cadru natural deosebit, în zona Telecabina Peştera din […]