Published On: joi, dec. 6th, 2018

Contracte de finanţare de 31 de milioane de lei, semnate la Consiliul Judeţean Dâmboviţa

nichiduta.ro

Conducerea Consiliului Judeţean Dâmboviţa, reprezentată de preşedintele Daniel Comănescu şi vicepreşedinţii Luciana Cristea şi Alin Manole, a primit vizita lui Liviu Gabriel Muşat, directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, ca urmare a semnării contractelor de finanţare pentru proiectele „Reabilitare şi modernizare infrastructură rutieră în judeţul Dâmboviţa”, respectiv „Modernizare DJ702 în comuna Cândeşti şi DJ710 în comuna Bezdead, judeţul Dâmboviţa”. Acestea sunt finanţate prin Programul Operaţional Regional 2014 -2020, în cadrul Axei prioritare 6 „Îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regională”, Prioritatea de investiţii 6.1 „Stimularea mobilităţii regionale prin conectarea nodurilor secundare şi terţiare la infrastructura TEN – T, inclusiv a nodurilor multimodale”.
Cele două cereri de finanţare au o valoare totală de aproximativ 31 de milioane de lei, din care peste 26 de milioane de lei reprezintă valoarea eligibilă nerambursabilă, finanţată din Fondul European de Dezvoltare Regională. Aproximativ 4 milioane de lei este contribuţia de la Bugetul de Stat, iar aproape 346 de mii de lei reprezintă contribuţia eligibilă a Consiliului Judeţean Dâmboviţa.
Prin realizarea proiectelor „Reabilitare şi modernizare infrastructură rutieră în judeţul Dâmboviţa” (perioadă de implementare de 48 de luni) şi „Modernizare DJ702 în comuna Cândeşti şi DJ710 în comuna Bezdead, judeţul Dâmboviţa” (perioadă de implementare de 12 luni), judeţul Dâmboviţa, în calitate de beneficiar de fonduri Regio, are în vedere creşterea gradului de accesibilitate la reţeaua TEN-T a zonelor rurale aflate pe traseul drumurilor din judeţul Dâmboviţa, reabilitate sau modernizate prin proiect. În total, vor fi modernizaţi peste 31 de km de drum şi se estimează că de această infrastructură rutieră modernizată vor beneficia peste 24 de mii de persoane.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro