Continuă lucrările şi la Skatepark „Chindia”

În proximitatea Grădinii Zoologice continuă lucrările de amenajare a skateparkului. Investiţia, finanţată din bani europeni, este complexă şi reprezintă un spaţiu de relaxare cu foarte multe facilităţi, incluzând echipamentele de skate şi de fitness, spaţii verzi generoase, având o suprafaţă de peste 3000 mp, precum şi o zonă de picnic.
Aria totală a terenului aferent implementării acestui proiect este de 4068 mp şi a rezultat exclusiv ca urmare a extinderii Parcului Chindia într-o zonă degradată şi închisă publicului, care nu a mai fost utilizată de zeci de ani.
„Accesul în noua locaţie va fi făcut prin zona pistei de alergare din parc, partea dinspre Grădina Zoologică Târgovişte. Se vor amplasa elemente diverse, care permit realizarea unei game largi de activităţi: bare, elemente skate tip

quarter pipe, halfpipe, spine, etc. Totodată, parcul va fi dotat cu un complex de bare de tracţiuni tip „Fitness Urban” şi „Street Workout”, beneficiind şi de alte facilităţi pentru odihnă şi recreere”, a precizat primarul Cristian Stan.
Valoarea totală a investiţiei este de 1.420.153,24 lei (cu TVA), durata de execuţie a lucrărilor nu va depăşi această vară, iar finanţarea este asigurată din fonduri europene, POR 2014-2020, Axa prioritară 4 – „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”, Prioritatea de investiţii 4.2, „Realizarea de acţiuni destinate îmbunătăţirii mediului urban, revitalizării oraşelor, regenerării şi decontaminării terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluării aerului şi promovării măsurilor de reducere a zgomotului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Adrian Tutuianu, vicepreşedintele partidului: "Pro România va fi revelaţia competiţiilor electorale din acest an"

După o intreru-pere de aproape trei luni, datorată pandemiei COVID-19 şi restricţiilor ce au decurs odată cu decretarea stării de urgenţă, senatorul Adrian Ţuţuianu, coordonatorul Pro România Dâmboviţa a reluat astăzi prezentarea candidaţilor pentru funcţiile de primar. La prima conferinţă de presă în format clasic, a avut alături nu mai […]