Published On: mar, mart. 12th, 2019

Consiliul pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, în şedinţă ordinară

nichiduta.ro

Membrii Consiliului pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia (CpDR) s-au reunit în şedinţă ordinară.
În cadrul primei şedinţe ordinare din acest an organizate sub conducerea lui Victor Moraru, preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa care a preluat mandatul de preşedinte al CpDR la finalul anului trecut, au fost prezentate mai multe proiecte de hotărâri privind activitatea Agenţiei. Astfel, membrii CpDR au aprobat în unanimitate raportul de activitate al ADR Sud Muntenia.
De asemenea, a fost analizată implementarea Programului Operaţional Regional 2014-2020 în eventualitatea realocării financiare între axe sau priorităţi. Până la această dată, la nivelul regiunii noastre a fost înregistrat un număr de 1.122 de proiecte (inclusiv aplicaţiile depuse în cadrul SUERD), prin care se solicită fonduri FEDR şi de la bugetul de stat în valoare de peste 7 miliarde de lei. Dintre acestea, s-au semnat până în prezent contracte de finanţare pentru 499 de aplicaţii, prin care beneficiarii vor obţine fonduri nerambursabile ce depăşesc 1,8 miliarde de lei.
Consiliul pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia este organismul regional deliberativ, fără personalitate juridică care este constituit şi funcţionează pe principii parteneriale la nivelul regiunii de dezvoltare Sud Muntenia, în scopul coordonării activităţilor de elaborare şi monitorizare ce decurg din politicile de dezvoltare regională.
CpDR Sud Muntenia este alcătuit din 28 de membri, câte patru de la nivelul fiecărui judeţ din regiunea noastră (Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova şi Teleorman), după cum urmează: preşedintele consiliului judeţean, reprezentantul consiliilor locale municipale, reprezentantul consiliilor locale orăşeneşti, reprezentantul consiliilor locale comunale.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro