Consiliul Naţional pentru Finanţarea învăţământului Preuniversitar s-a întrunit după o lungă perioadă de inactivitate

Consiliul Naţional pentru Finanţarea Învăţământului Preuniversitar (CNFIP) s-a întrunit marţi, 14 ianuarie 2020, pentru a stabili costul standard per elev pentru anul bugetar 2020.
În condiţiile actuale, CNFIP consideră că sumele alocate sunt cele mai realiste. Pentru cheltuielile salariale, procentul alocat depăşeşte creşterea salari-ală prognozată pentru 2020, iar la capitolul cheltuieli materiale depăşeşte indicele de inflaţie.
Întrucât se ştie că acest organism a fost nefuncţional în ultimii ani, Monica Anisie, ministrul Educaţiei şi Cercetării, a recomandat CNFIP întâlniri periodice, elaborarea unor standarde de cost în concordanţă cu nevoile şcolii, astfel încât, până la data de 1 octombrie 2020, să fie stabilit costul standard pentru anul bugetar 2021.
„Am realizat aceste recomandări consiliului pentru a nu se mai repeta situaţia moştenită din guvernele anterioare”, a declarat Monica Anisie, ministrul Educaţiei şi Cercetării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Justificarea transportului intracomunitar în vederea aplicării scutirii de TVA pentru livrările intracomunitare de bunuri, începând cu data de 1 ianuarie 2020

Legislaţia în domeniul TVA prevede o serie de condiţii pentru aplicarea scutirii de TVA în cazul livrărilor intracomunitare de bunuri iar, una dintre ele este că bunurile trebuie să fie expediate sau transportate dintr-un stat membru în altul. În practică, s-au constatat în anumite situaţii abordări diferite ale statelor membre […]