Published On: mie, apr. 4th, 2018

Consiliul Judeţean Dâmboviţa alături de Jandarmeria Dâmboviţa la ceas aniversar

nichiduta.ro

Conducerea Consiliului Judeţean Dâmboviţa-preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Daniel Comănescu, vicepreşedinţii Luciana Cristea şi Alin Manole, şi secretarul judeţului, Ivan Vasile Ivanoff, a fost prezentă la festivităţile organizate de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa, la Centrul de Conferinţe al Universităţii Valahia din Târgovişte, pentru a marca Ziua Jandarmeriei Române.
La manifestările conduse de şeful Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa, col. Matei Viorel, au mai participat: prefectul judeţului, Antonel Jîjîie, subprefectul Florina Mureşan, vicarul eparhial lonuţ Ghibanu, parlamentarii dâmboviţeni Corneliu Ştefan şi Oana Vlăducă, comisar-şef Danil Zepişi, inspec-tor-şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa, directorul Filialei Dâmboviţa de Cruce Roşie, Raul Pavelescu, directorul Complexului Muzeal Naţional, Ovidiu Cârstina.
Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Daniel Comănescu, le-a adresat jandarmilor dâmboviţeni următorul mesaj: „Sunt onorat să vă fiu alături în cea mai importantă zi din an pentru Jandarmeria Română. Este ziua care vă defineşte cariera şi profesia, însă, mai important decât orice, este ziua care vă marchează devotamentul şi respectul faţă de principii şi demnitate.
Nevoia imperioasă de siguranţă, linişte şi ordine în rândul comunităţii a fost cea care a dat viaţă Jandarmeriei Române, transformând-o treptat într-una una dintre cele mai respectate şi necesare instituţii ale statului român. Mulţi dintre noi ştim că totul a început în urmă cu 168 de ani, la laşi, atunci când domnitorul Grigore Alexandru Ghica a considerat că românii au nevoie de protecţia şi curajul jandarmilor. În timp, viaţa acestui popor greu încercat de soartă ne-a dovedit tuturor că decizia din anul 1850 a fost mai mult decât una corectă.
Încă de la apariţia sa ca armă, în 1850, Jandarmeria Română a constituit principala instituţie însărcinată cu gestionarea ordinii publice, aflată mereu în slujba cetăţeanului şi aproape de el. De-a lungul timpului, instituţia a trecut prin multiple transformări, dar a rămas mereu capabilă de a asigura o intervenţie rapidă şi de a mobiliza, în caz de urgenţă, forţele şi resursele de care dispunea.
Având ca priorităţi servirea cetăţeanului şi asigurarea unui climat de siguranţă şi ordine, Jandarmeria rămâne una dintre constantele statului de drept, un garant al respectării drepturilor şi libertăţilor fiecăruia dintre noi, un sprijin necondiţionat pentru celelalte autorităţi şi un factor de stabilitate în societate.
În numele instituţiei pe care o reprezint, doresc să vă mulţumesc pentru colaborarea fructuoasă pe care am avut-o, dintotdeauna, cu instituţia dumneavoastră, atât pentru sprijinul oferit ori de câte ori cetăţenii judeţului au trecut prin momente dificile, cât şi pentru receptivitatea dumneavoastră, indiferent de momentul zilei sau condiţiile meteorologice, de multe ori, neprielnice.
În aceste momente de bucurie şi emoţie din viaţa dumneavoastră, îmi face o deosebită plăcere să vă felicit, asigurân-du-vă de întreaga disponibilitate şi susţinere din partea administraţiei publice judeţene în eforturile pe care le faceţi în fiecare zi. Pentru acest sacrificiu, asumat cu curaj şi demnitate, şi pentru modul exemplar în care sunteţi, de fiecare dată, alături de oameni, nu pot decât să vă mulţumesc!
La mulţi ani!”

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro