Consiliile judeţene, excluse de la finanţarea directă prin PNRR

Consiliul Judeţean Dâmboviţa a pregătit proiecte mature, pregătite să absoarbe fonduri prin PNRR însă, premierul Florin Cîţu şi ministrul Ghinea, după cum ştim au exclus consiliile judeţene, de la finanţarea directă prin PNRR. Preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan şi-a exprimat public poziţia faţă de acest abuz din partea Guvernului Cîţu:
„Se anunţă vremuri grele, aproape imposibile, pentru consiliile judeţene din ţară!
Doi oameni care, în ultimii ani, şi-au demonstrat incompetenţa, decid acum pentru toate judeţele ţării.
Premierul Florin Cîţu, cel care nu s-a sfiit să declare că sănătatea şi educaţia nu mai trebuie să fie priorităţi, şi „Ministrul ZERO” al Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, îşi Consiliul Judeţean Dâmboviţa a pregătit proiecte mature, pregătite să absoarbe fonduri prin PNRR însă, premierul Florin Cîţu şi ministrul Ghinea, după cum ştim au exclus consiliile judeţene, de la finanţarea directă prin PNRR. Preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan şi-a exprimat public poziţia faţă de acest abuz din partea Guvernului Cîţu:
„Se anunţă vremuri grele, aproape imposibile, pentru consiliile judeţene din ţară!
Doi oameni care, în ultimii ani, şi-au demonstrat incompetenţa, decid acum pentru toate judeţele ţării.
Premierul Florin Cîţu, cel care nu s-a sfiit să declare că sănătatea şi educaţia nu mai trebuie să fie priorităţi, şi „Ministrul ZERO” al Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, îşi Judeţean Dâmboviţa a trimis ministerelor de resort 33 de fişe de proiect pentru accesarea de bani din PNRR: de la drumuri de centură pentru Târgovişte, Răcari, Titu, Pucioasa şi Fieni, investiţii în irigaţii, revigorarea turismului, până la reabilitarea, extinderea şi dotarea spitalelor din judeţul Dâmboviţa. Despre asta este vorba până la urmă în PNRR: instrument salvator pentru economia locală, dar care să asigure şi securitatea sistemului sanitar, nu doar din judeţul nostru, ci din toată ţara.
Membrii PNL şi USR PLUS au demonstrat însă cât de aproape sunt de nevoile judeţului nostru! Nu au votat nici măcar un amendament adus la Legea Bugetului de Stat pe 2021, deşi am solicitat bani pentru spitale, pentru şcoli, pentru drumuri! Au votat împotrivă!
Acum ne iau şi ultimul instrument prin care puteam atrage bani în judeţele noastre cât mai repede, în condiţiile în care banii europeni din exerciţiul financiar 2021-2027 vor intra în ţară din 2023-2024.
Până atunci, toţi preşedinţii de consilii judeţene şi primarii vor sta la mâna celor doi care au transformat România în câmpul de luptă al PNL şi USR PLUS. Finanţarea după preferinţe va crea discrepanţe mari între judeţele şi oraşele care îşi vor declara sau nu susţinerea necondiţionată pentru un partid sau pentru celălalt.
Sunt semne că Florin Cîţu şi Cristian Ghinea nu vor să renunţe la orgoliile lor politice. Vor să se răzbune cu orice preţ pe cei care nu le jură credinţă, uitând că cei care vor avea de suferit sunt cetăţenii acestei ţări.
Merg atât de departe cu războiul lor surd, încât vor ţine România pe loc încă doi sau trei ani.
Cum se va descurca preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, acum, când se află între ciocan şi nicovală? Cât va rezista domnul Emil Boc? Este mulţumit că premierul Florin Cîţu va decide ce sume vor reveni Clujului?
Dacă preşedinţii de consilii şi primarii din ţară, indiferent de culoarea lor politică, nu reacţionează, economiile locale vor fi blocate. Şi asta doar pentru că Florin Cîţu se vrea preşedinte al PNL, iar „Ministrul ZERO”, Cristian Ghinea, are poliţe de plătit!”, acesta este mesajul transmis de preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

19 MAI, ZIUA INTERNAŢIONALĂ A MEDICULUI DE FAMILIE

Astăzi, de Ziua Internaţională a Medicului de Familie, îi sărbătorim pe acei oameni care sunt mereu aproape de noi, cu profesionalism, răbdare şi înţelegere, pe specialiştii care formează plasa de siguranţă ce stă la baza îngrijirii medicale în orice ţară în care există această specializare.Hipocrate spunea că „medicul are obligaţia […]