Published On: mie, nov. 30th, 2016

ConsiIiuI Judeţean Dâmboviţa s-a reunit în „SaIa Unirii”

nichiduta.ro

cj-dambovitaDupă câteva luni în care Sala Mare de şedinţe a Consiliului Judeţean Dâmboviţa a fost cuprinsă într-un amplu proiect de reabilitare, modernizare şi reame-najare, marţi, 29 noiembrie 2016, Consiliul Judeţean Dâmboviţa s-a reunit în şedinţă ordinară în sala de şedinţe a sediului administrativ, recent modernizată. Consilierii judeţeni se pot bucura de condiţii la standarde europene. Iniţiatorul proiectului de reabilitare şi modernizare al acestei săli este nimeni altul decât preşedintele CJ, Adrian Ţuţuianu. Primul punct de pe ordinea de zi a fost proiectul de hotărâre privind atribuirea de denumiri sălilor de şedinţă din Palatul administrativ. Prin Hotărârea Guvernului nr. 1463/2009 imobilul „Palatul administrativ”, aflat în proprietatea publică a statului, a trecut din administrarea Instituţiei Prefectului Judeţului Dâmboviţa în administrarea Consiliului Judeţean Dâmboviţa.
În calitate de administrator, Consiliul Judeţean Dâmboviţa a făcut demersurile necesare reabilitării şi modernizării Palatului administrativ. În acest sens, în anul 2015 au început lucrările de modernizare a sălii mici şi a sălii mari de şedinţă de la parterul clădirii. Pentru sala mică de şedinţe de la parter lucrările de modernizare au fost finalizate la începutul anului 2016, iar pentru sala mare de şedinţe s-a făcut la sfârşitul acestei luni recepţia la terminarea lucrărilor.
Palatul administrativ este un obiectiv public semnificativ la nivelul judeţului Dâmboviţa, aici având sediul mai multe instituţii ale administraţiei publice locale, iar în sălile de şedinţe din clădire se desfăşoară activităţi şi evenimente semnificative din punct de vedere economic, social şi cultural la nivelul judeţului Dâmboviţa. Având în vedere cele menţionate, s-a considerat oportună atribuirea unor denumiri semnificative din punct de vedere istoric şi cultural celor trei săli de şedinţă din Palatul administrativ, astfel:
– pentru sala mică de şedinţe de la parter s-a atribuit denumirea de „Sala Vlad Ţepeş”;
– pentru sala mare de şedinţe de la parter s-a atribuit denumirea de „Sala Unirii”;
– pentru sala de şedinţe de la etajul I s-a atribuit denumirea de „Sala Mihai
Viteazul”.
S-au propus aceste denumiri pornind de la considerentul că Târgovişte este unul dintre oraşele pline de istorie, cunoscut ca fiind fosta capitală a Ţării Româneşti. Un episod cunoscut al istoriei Târgoviştei s-a petrecut în 1462, când oştile turceşti au înaintat până la Târ-govişte, unde Vlad Ţepeş le-a pregătit o pădure de ţepi în care a înfipt ostaşii turci prinşi în lupte. Momentul cel mai de seamă din istoria Târgoviştei l-a constituit domnia lui Mihai Viteazul (15931601), în anii căreia oraşul a fost martorul unora dintre cele mai glorioase evenimente din istoria ţării. Mihai Viteazul a reuşit în 1600, pentru prima oară, unirea celor trei principate româneşti şi era recunoscut în întreaga Europa ca un apărător al creştinătăţii. Consilierii judeţeni au aprobat proiectul de hotărâre privind atribuirea de denumiri sălilor de şedinţă din Palatul administrativ. A fost modernizat şi dotat la începutul acestui an şi Salonului Albastru, care se află la parterul instituţiei, care de ieri se numeşte „Sala Vlad Ţepeş”.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro