Conferinţa Internaţională „Societatea întemeiată pe cunoaştere. Norme, valori şi repere contemporane”

I.B.

facultateCentrul internaţional de Conferinţe al Universităţii Valahia din Târgovişte a găzduit iunie deschiderea unui eveniment academic de înaltă ţinută. Este vorba despre cea de-a Xi-a ediţie a Conferinţei internaţionale cu tema „Societatea întemeiată pe cunoaştere. Norme, valori şi repere contemporane” .
Acţiunea a avut loc pe parcursul a două zile, organizatorii fiind Universitatea „Valahia” – Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative, Centrul de Cercetări în Ştiinţe Sociale, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Dâmboviţa.
La deschiderea evenimentului au participat: academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici, membru al Academiei Române, academician Ion Dogaru, membru al Academiei Române, Ovidiu Predescu, directorul revistei „Dreptul”, Adrian Ţuţuianu, Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Livia Mocanu, decanul Facultăţii de Drept, numeroşi invitaţi din ţară şi din străinătate. Conferinţa se desfăşoară cu participarea reprezentanţilor din partea mai multor universităţi din ţară şi străinătate: Universitatea Bucureşti, Universitatea din Piteşti, Universidad Castilla la Mancha(Spania), Universidad Nacional de Educación a Distancia (Spania), Universidad Burgos (Spania), Universite Littoral Cote d’Opale (Franţa) şi Universitatea Autonomă a Statului Morelos (Mexic).
În cadrul primei părţi a conferinţei titlul de Doctor Honoris Causa le-a fost acordat profesorilor universitari Mircea Duţu, directorul Institutului de Cercetări Juridice „Academician Andrei Rădulescu” al Academiei Române, şi Marilena Uliescu, membru de onoare al institutului de Cercetări Juridice „Academician Andrei Rădules-cu”. În discursul său, Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa s-a declarat în favoarea sprijinirii învăţământului universitar, întrucât un mediu academic sănătos şi solid este premisa unei ţări capabile de a înainta pe drumul dezvoltării. Adrian Ţuţuianu, Preşedintele CJD: „Mă adresez în primul rând în calitate de Preşedinte al Consiliului Judeţean. Am înţeles şi este util ca administraţia publică judeţeană să fie aproape de Universitatea Valahia din municipiul Târgovişte, alături de facultăţile din cadrul universităţii, pentru că ele dau personalitate şi consistenţă administraţiei publice judeţene şi celei locale. Faptul că, la Târgovişte, avem o universitate cu prestigiu, cu 8.000 de studenţi, este un lucru bun pentru comunitatea locală. Suntem la cea de-a 11-a ediţie, ultimele 3 fiind susţinute financiar şi de CJD. Vă urez tuturor bun venit în judeţul Dâmboviţa şi în municipiul Târgovişte! Am încercat, prin broşura oferită participanţilor, să trezim interesul despre Târgovişte, pentru că au ce vedea, este un oraş cu o amprenta culturală, istorică specială. În calitate de cadru didactic la Universitatea Valahia, Facultatea de Drept, vreau să subliniez în primul rând că suntem la o manifestare ştiinţifică de tradiţie, iar în al doilea rând remarc şi eu participarea deosebită a unor universităţi de prestigiu din ţară şi din străinătate. Este remarcabilă prezenţa unor personalităţi care s-au remarcat în activitatea de cercetare ştiinţifică. În al treilea rând, este îmbucurător numărul mare de comunicări ştiinifice pe probleme care sunt de mare actualitate pentru societatea românească şi nu numai (…) Închei prin a-i felicita pe toţi cei care s-au ocupat de organizarea acestui eveniment, colegi de-ai noştri, care sunt permanent preocupaţi de creşterea calităţii educaţiei în Facultatea de Drept şi în Universitate! Urez succes tuturor participanţilor! Vă asigur că vă voi fi alături, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean, la toate manifestările organizate de Universitatea Valahia din Târgovişte pentru continua dezvoltare şi creare de baze materiale la nivelul secolului în care trăim.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Gala excelenţei la matematică-2015

După premierea celor 124 de elevi, căştigători ai olimpiadelor şcolare judeţene de fizică şi chimie şi ai concursurilor interdisciplinare, astăzi a fost rândul celor mai buni elevi matematicieni să fie recompensaţi pentru rezultatele obţinute. Este o iniţiativă lăudabilă a Inspectoratului Şcolar Dâmboviţa, susţinută entuziast de inspectorul general Sorin Ion dar […]