Published On: mar, Iul 4th, 2017

CONDUCEŢI PRUDENT, PE TIMP PLOIOS!

Pentru un şofat în siguranţă pe timp ploios, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa recomandă conducătorilor de autovehicule să conducă prudent, să adapteze continuu viteza de deplasare la condiţiile de drum şi trafic şi să ia în calcul faptul că în astfel de condiţii spaţiul de frânare creşte substanţial.
Pentru o călătorie sigură şi pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile, le recomandăm şoferilor să circule cu viteză redusă, adaptată condiţiilor meteo-rutiere, să păstreze distanţa în mers pentru a putea opri în condiţii de siguranţă şi să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic.
Având în vedere temperaturile ridicate din ultima perioadă, pe carosabil pot apărea denivelări în care se creează o peliculă de apă, astfel producându-se fenomenul de acvaplanare. În contextul apariţiei acestui fenomen, vă recomandăm să evitaţi acţionarea bruscă a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare ale autovehiculului.
În situaţia conducerii autovehiculelor în condiţii de ploaie este necesară utilizarea luminilor de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri.
Totodată, recomandăm păstrarea unei distanţe mai mari faţă de autovehiculele care circulă în faţă.
În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile! Nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate, iar fiecare manevră în trafic trebuie făcută numai după o temeinică asigurare.
Totodată, în cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul, decât în condiţii normale.
Recomandăm pietonilor să traverseze numai prin locurile marcate corespunzător, după o temeinică asigurare şi să evite pe cât posibil deplasarea pe partea carosabilă.

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>