Published On: mie, mart. 7th, 2018

CONDUCEŢI PRUDENT, PE TIMP DE PLOAIE

nichiduta.ro

Poliţia rutieră le recomandă conducătorilor auto ca, în condiţiile unui carosabil umed, să ruleze cu viteză redusă, adaptată condiţiilor de drum, să fie mai atenţi şi calmi la volan, fără să bruscheze comenzile vehiculului. Fiecare manevră în trafic trebuie să fie efectuată numai după o temeinică asigurare, pentru siguranţa dumneavoastră şi a celor din jur.
Prima condiţie a deplasării autovehiculului în deplină siguranţă este corelarea manierei de condus cu specificul suprafeţei carosabile.
Înainte de a porni la drum, asigu-raţi-vă că parbrizul, geamurile laterale şi luneta vă asigură o vizibilitate foarte bună. Trebuie să beneficiaţi şi de o bună funcţionare a ştergătoarele şi a instalaţiei de climatizare şi dezaburire.
Nu frânaţi brusc. Păstraţi o distanţă suficientă faţă de autovehiculul din faţă, astfel încât să puteţi opri în siguranţă, în situaţia în care acesta încetineşte sau opreşte brusc.
Pentru evitarea producerii unor blocaje în trafic, le recomandăm şoferilor să nu depăşească coloana de autovehicule oprite la semafor şi să nu oprească sau să staţioneze în locuri unde ar putea împiedica desfăşurarea normală a traficului rutier.
Păstraţi liber centrul intersecţiei şi nu blocaţi calea de rulare a mijloacelor de transport public.
Fiţi atenţi în permanenţă la poliţiştii din stradă şi urmaţi-le semnalele şi recomandările.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro