Conduceţi prudent, în condiţii de vreme nefavorabilă

Pentru o călătorie în siguranţă şi pentru prevenirea producerii unor evenimente rutiere pe fondul fenomenelor meteorologice nefavorabile, poliţiştii le recomandă conducătorilor auto să adopte o manieră preventivă şi să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie.
Pe timp de ceaţă sau ploaie, poliţiştii de la rutieră îi sfătuiesc pe şoferi să manifeste o atenţie sporită pe toată durata deplasării pe drumurile publice şi să ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum.
Utilizaţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri, precum şi pe cele de ceaţă.
Curăţaţi în permanenţă farurile şi blocurile de semnalizare şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare.
Spaţiul de frânare creşte substanţial pe un carosabil ud! Nu frânaţi brusc şi păstraţi o distanţă suficientă faţă de autovehiculul din faţă, astfel încât să puteţi opri în siguranţă.
Atunci când traficul este intens, precipitaţiile sau ceaţa pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile.
Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau dacă vă simţiţi obosiţi!
Manifestaţi atenţie la pietoni şi la alte categorii de participanţi la trafic!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Un pompier - salvator a plecat printre îngeri

Un eveniment tragic a umplut de durere sufletele pompierilor dâm-boviţeni, care au pierdut un camarad de nădejde, om deosebit şi un profesionist desăvârşit. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al Judeţului Dâm-boviţa anunţă, cu regret şi adâncă durere, încetarea din viaţă, în data de 20 noiembrie 2019, a plutonierului […]