Published On: mar, aug. 2nd, 2016

Conducerea judeţului Dâmboviţa vrea să înfiinţeze Serviciul Judeţean de Ecarisaj

nichiduta.ro

cjdCâinii fără stăpân, o problemă fără soluţie, cu legi care par făcute doar pentru a linişti spiritele încinse de incidente tragice. Mii de câini fără stăpân au apărut pe străzile oraşelor şi comunelor din Dâm-boviţa. Câinii ridicaţi de pe străzile municipiului reşedinţă de judeţ sunt rapid înlocuiţi de alţii. Chiar preşedintele CJ, Adrian Ţuţuianu a vorbit despre situaţia câinilor fără stăpân care tinde să degenereze în Dâmboviţa, drept pentru care se impun soluţii urgente. În cadrul ADI Salubritate s-a discutat despre înfiinţarea unui Serviciu Judeţean de Ecarisaj. Adrian Ţuţuianu a spus că cel mai probabil la sfârşitul acestei luni se va lua decizia finală: „Am avut o discuţie preliminară despre înfiinţarea unui Serviciu Judeţean de Ecarisaj. Toate unităţile admnistrativ-teri-toriale se confruntă cu fenomenul câinilor fără stăpân. Acest fenomen nu mai poate fi stăpânit doar cu resurse locale. Va trebui să înfiinţăm în perioada următoare un asemenea serviciu public în cadrul ADI Salubritate, care să asigure toate activităţile legale… Nu vorbim de câţiva câini ci avem mii de câini prin oraşe şi localităţi. Ne confruntăm şi cu un alt fenomen, marile oraşe strâng câini şi îi aduc în judeţul Dâmboviţa. Şi nu în ultimul rând ne confruntăm cu fenomenul iubitorilor de animale care iubesc animalele doar declarativ pentru că sunt preocupaţi doar de încasarea subvenţiilor din diverse surse interne sau externe… Vom face analiza şi vom decide pe acest subiect la sfârşitul lunii august”, a declarat Adrian Ţuţuianu. Serviciul Judeţean de Ecarisaj ar urma să funcţioneze în cadrul ADI Salubritate.

eJobs

About the Author

Displaying 5 Comments
Have Your Say
 1. Wilhelm Tell spune:

  Buna Idee! Ecarisaj pentru PSD-isti! Cainii astia turbati nu se mai satura! Donez!

 2. Cocuta spune:

  Ai dreptate! Sunt alaturi de cei ce doresc un Ecarisaj pentru cainii din PSD!

 3. livia spune:

  1.Ecarisaj, indeamna strangerea cadavrelor animalelor de pe strazi.
  2.Gestionarea cainilor fara stapan, e „alta mancare de peste” si cf. ORD 155/2001 actualizata 2014, Consiiliile locale vor infiinta „serviciul de gestionare a cainilor ara stapan”, cu adaposturile aferente, cf. legii.
  3.GHinion- propunerea d-lui presedinte CJ Tutuianu, nu are baza legala si punct.

 4. livia spune:

  O politica responsabila nepusa in practica de 26 ani-
  Stategia OIE- sterilizarea si identificarea cainilor cu proprietar, pentru Romania ar fi propunerea ca acestea sa fie intr-un PACHET NATIONAL GRATUIT-( nu cum e legea actuala, ca microciparea se plateste de detinator), asa nu vei stii niciodata de unde provine acel caine.

  Lipsa de organizare, colaborare cu asociatiile de protectia animalelor, lipsa de transparenta si aronganta autoritatilor, genereaza astfel de situatii aberante, confuze si conflictuale.
  E bine asa?

  • Elly spune:

   Au ramas pezedeii fara bani,trebuie sa scoata bani de pomeni din caini inventati de musiu tzutzuianu.De ce nu se fac campanii gratuite de sterilizare a populatiei pesediste???
   Cand scapam de voi hotilor din pesede??cand se intampla minunea sa nu mai existati ca partid??aveti averi din furtul banului public pe care nu le puteti justifica.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro