Conducerea CJD la manifestările dedicate Zilei Pompierilor din România

Ziua Pompierilor din România a fost marcată, vineri,13 septembrie 2019, printr-o serie de manifestări, la care a participat conducerea Consiliului Judeţean Dâmboviţa, reprezentată de preşedintele Alexandru Oprea şi vicepreşedinţii Luciana Cristea şi Alin Manole, alături de parlamentari de Dâmboviţa şi reprezentanţi ai instituţiilor deconcentrate dâm-boviţene,
Cu acest prilej, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, a transmis următorul mesaj:
„Sunt onorat să fiu, astăzi, alături de dumneavoastră, pentru a marca o zi eroică, de mare însemnătate pentru istoria poporului român.
Ziua pompierilor din România ne reaminteşte tuturor de bravii pompieri militari, care, sub comanda căpitanului Pavel Zăgănescu, şi-au jertfit viaţa, pe 13 septembrie 1848, în Dealul Spirii din Bucureşti, în lupta cu trupele otomane, pentru a-şi apăra patria. Acest act eroic a reprezentat prima afirmare a calităţilor morale şi de luptă ale acestor apărători ai ţării şi ai cetăţenilor, încleştarea din Dealul Spirii, devenind un simbol al luptei pentru libertate si independenţă naţională.
În acel moment istoric şi de atunci în multe altele (printre care Războiul de Independenţă, când ostaşii pompieri au contribuit la recâştigarea suveranităţii României, la constituirea statului naţional unitar român, de la 1 Decembrie 1918 sau pe timpul celui de-al doilea Război Mondial, când au intervenit eroic pentru stingerea incendiilor declanşate de bombardamentele inamice), pompierii au dovedit, vitejie, curaj si pricepere, atât în rezolvarea situaţiilor de luptă, cât şi în de prconfruntarea cu incendii devastatoare ori cu alte calamităţi.
Pompierii fac, în fiecare zi, de 171 de ani, dovada sacrificiului suprem, peri-clitându-şi viaţa pentru a-şi apăra semenii, pentru a le proteja atât vieţile cât şi bunurile, sub deviza „CURAJ şi DEVOTAMENT”, fiind mereu prezenţi, nu doar în lupta cu flăcările, dar şi pentru descarcerări, intervenţii la inundaţii şi la alte dezastre.
Vreau să le mulţumesc astăzi tuturor celor care fac dovada priceperii, curajului şi spiritului de sacrificiu, în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” Dâmboviţa, să-i asigur de tot sprijinul autorităţilor judeţene, să-i felicit pentru profesionalismul de care dau dovadă şi să-mi plec fruntea în faţa dăruirii de care dau dovadă!
Pentru modul cum vă faceţi datoria, în fiecare zi, vă mulţumesc şi vă asigur de tot respectul şi recunoştinţa noastră! La mulţi
ani!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Săptămâna Europeană a Mobilităţii

Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa, celebrează în perioada 16 – 22 septembrie 2019 Săptămâna Europeană a Mobilităţii şi organizează campania cu Sloganul: „Mergi cu noi!”. Tema campaniei din anul acesta a Săptămânii Europene a Mobilităţii este: Mersul pe jos şi cu bicicleta în condiţii de siguranţă rutieră. În cadrul campaniei, […]