Conducerea CJD, în dialog cu managerii spitalelor şi primarii oraşelor dâmboviţene, pe marginea capacităţii de primire a secţiilor COVID-19 din judeţ

Pe fondul creşterii, în ultimele zile, a numărului de cazuri noi de COVID-19, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, a iniţiat un dialog cu managerii instituţiilor spitaliceşti din judeţ, în scopul identificării celor mai bune soluţii astfel încât actul medical să nu aibă de suferit.
De asemenea, preşedintele CJD, Corneliu Ştefan, a dorit să cunoască situaţia din secţiile de terapie intensivă, în cazul în care acestea se vor umple din nou cu pacienţi cu COVID-19 şi a insistat asupra găsirii de soluţii în vederea creşterii numărului de paturi cu oxigen. În prezent, se află în curs de finalizare lucrarea de extindere a instalaţiei centrale de oxigen a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte (SJUT) pentru Secţia Pneumologie (etajele 1 şi 3) astfel că SJUT are oxigen în reţea centralizată la toate paturile COVID-19, această lucrare fiind o investiţie realizată cu sprijinul CJD.
Corneliu Ştefan: „Am dorit să avem această întâlnire pentru a cunoaşte care sunt capacităţile de primire ale secţiilor spitaliceşti din judeţul Dâmboviţa care se ocupă de tratarea pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2. După cum bine cunoaştem cu toţii, ca şi alte ţări, România înregistrează o creştere a numărului de bolnavi. Aş vrea ca, în perioada următoare, să reuşim să oferim un actmedical prompt tuturor dâmboviţenilor.
Multe cazuri din teritoriu ajung la Târgovişte, dar este esenţial să existe pregătire din partea fiecărui spital orăşenesc, astfel încât să poată trata cât mai mulţi pacienţi şi să se evite astfel blocarea SJUT sau redirecţionarea bolnavilor către centre din alte judeţe.
Proiectele investiţionale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte dar şi de la spitalele orăşeneşti au beneficiat şi vor beneficia de sprijinul Consiliului Judeţean Dâmboviţa pentru că este esenţial ca toate unităţile medicale dâmboviţeane să le asigure cetăţenilor cu probleme de sănătate condiţii optime de cazare şi tratament. Aşa cum am promis, sănătatea dâmboviţenilor este pe primul loc, iar crearea celor mai bune condiţii de tratament este foarte importantă pentru mine”.
În prezent, în Târgovişte funcţionează un număr de 3 secţii Covid-19, amenajate la Spitalul de Boli Infecţioase din Târgovişte, Secţia Ortopedie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte (în cadrul căreia sunt realizate urgenţele medicale chirurgicale asociate COVID-19, ATI COVID-19, bloc operator COVID-19, sală de naşteri), şi Secţia Pneumologie. Ca spitale-suport COVID-19, funcţionează spitalele Pucioasa, Moreni şi Găeşti.
La întâlnire au participat: vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Luciana Cristea şi Antonel Jîjîie, administratorul public al judeţului, Cristian Avanu, primarul oraşului Pucioasa, Constantin Ana, primarul municipiului Moreni, Constantin Dinu, primarul oraşului Găeşti, Grigore Gheorghe, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, Claudiu Dumitrescu, managerul Spitalului Orăşenesc Moreni, Ileana Firoiu, Managerul Spitalului Orăşenesc Găeşti, dr. Laurenţiu Beluşică, şi directorul medical al Spitalului Orăşenesc Pucioasa, Cioroba Gabriel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

ITM Dâmboviţa - recomandări pentru angajatori, pentru prevenirea răspândirii COVID-19

În contextul creşterii îngrijorătoare a numărului de persoane infectate în judeţul Dâmboviţa cu noul Coronavirus, Inspectoratul Teritorial de Muncă le reaminteşte angajatorilor dâm-boviţeni care sunt măsurile prioritare care se impun, pentru prevenirea apariţiei şi răspândirii COVID-19 la locurile de muncă, conform prevederilor HG 293/10.03.2021, coroborată cu Legea 55/2020: informaţi şi […]