Conducătorii auto sunt sfătuiţi să aibă un comportament responsabil

Având în vedere condițiile meteo și prognoza pentru următoarea perioadă, conducătorii auto sunt sfătuiți să aibă un comportament responsabil, să adapteze viteza de deplasare la condițiile de drum și trafic și să ia în calcul faptul că spațiul de frânare crește substanțial atunci când carosabilul este umed. Pentru prevenirea producerii accidentelor de circulație pe fondul condițiilor meteorologice nefavorabile, polițiștii le recomandă conducătorilor auto să se intereseze cu privire la starea meteorologică de pe traseul pe care urmează să îl parcurgă. De asemenea, pe timpul călătoriei cu autovehiculul, șoferilor li se recomandă să circule cu viteză redusă, adaptată condițiilor meteo, să păstreze o distanță corespunzătoare în mers, pentru a putea opri în siguranță și să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic.ĩn situația conducerii autovehiculelor pe timp de ploaie, este necesară utilizarea luminilor de întâlnire și pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri, precum și a celor de ceață, în cazul apariției acestui fenomen. Totodată, se recomandă evitarea acționării bruște a mecanismului de direcție și a sistemului de frânare al autovehiculului, pentru evitarea acvaplanării.ĩn condițiile unui trafic aglomerat, precipitațiile pot determina apariția unor blocaje rutiere temporare. Păstrați-vă calmul, nu uitați de politețea rutieră și nu blocați intersecțiile! Nu vă angajați în depășirea unei coloane de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate și efectuați fiecare manevră în trafic, numai după o temeinică asigurare.Acordați o atenție sporită și pietonilor care nu se asigură corespunzător, ascunzându-se sub umbrelă.
ĩn cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie așezate la o distanță mai mare de
autovehicul decât în condiții normale.Atunci când vizibilitatea în oglinzile retrovizoare ale autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către ceilalți conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcției de mers. ĩn condiții de vânt puternic, conducătorii auto trebuie să-și sporească prudența pe toată durata deplasării, dar mai ales la ieșirile din tronsoanele împădurite și sate, la intrările și ieșirile de pe poduri sau la încrucișările cu autovehicule cu gabarit mare. Rafalele de vânt laterale modifică ținuta de drum a mașinilor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare. Totodată, trebuie evitate oprirea sau staționarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe. Pietonilor le recomandăm să traverseze numai prin locurile marcate corespunzător, după o temeinică asigurare și să evite pe cât posibil deplasarea pe partea carosabilă. Totodată, este util ca, pe timpul deplasărilor pe timp ploios sau în cursul nopții, aceștia să poarte accesorii fluorescente, reflectorizante sau haine de culoare deschisă, atunci când circulă pe partea carosabilă.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Verificări la unitățile spitalicești din județul Dâmbovița

“Având în vedere situațiile de urgență produse în ultima perioadă în care au fost implicate unități spitalicești, pe fondul creșterii numărului cazurilor de COVID-19 și dispozițiile interne primite din partea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în mod preventiv, în scopul preîntâmpinării unor posibile pericole care pot genera situații de […]