Published On: vin, mart. 16th, 2018

Conducători auto, aflaţi în stare de ebrietate, implicaţi în accidente de circulaţie

nichiduta.ro

Un bărbat, în timp ce se deplasa cu autoturismul pe raza localităţii Suduleni, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi s-a izbit de pereţii unei societăţi comerciale. Din impact, nu au rezultat victime. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, acesta a prezentat o alcoolemie de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel în cauză a fost condus la spital pentru prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. De asemenea, pe raza localităţii Băleni s-a produs o coliziune între două vehicule, soldată doar cu pagube materiale. Şoferii au fost testaţi cu aparatul etilotest, iar unul dintre ei a avut o alcoolemie de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele celor doi bărbaţi aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice au fost întocmite dosare penale.
ALCOOLUL ŞI VOLANUL SUNT INCOMPATIBILE!
Consumul de alcool reprezintă una din cauzele încă frecvente de conturbare a capacităţii de conducere, deşi există tendinţa de a se subestima rolul său.
De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele. Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.
Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală!
Astfel, legea prevede o pedeapsă cu închisoare de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.
Consumul de alcool constituie un factor de mare risc asupra traficului rutier, influenţând în mare măsură producerea accidentelor de circulaţie!
NU CONDUCEŢI SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI!

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro