Condiţii mai accesibile pentru certificarea produselor ecologice

vaciAsociaţiile de producători din agricultura ecologică şi-au prezentat propunerile în perspectiva adoptării viitorului regulament privind producţia ecologică şi etichetarea producţiei ecologice.
Date fiind specificul şi potenţialul României, cu foarte multe ferme mici inclusiv în zona de deal şi de munte, care pot îndeplini criteriile pentru certificare ecologică, a fost abordată varianta certificării de grup. Această certificare va fi făcută prin intermediul organizaţiilor de fermieri, iar propunerea a fost bine primită de reprezentanţii MADR, organizaţiile de specialitate din ţară şi reprenentantul Consiliului European de Certificare Ecologică. Relaxarea condiţiilor de certificare va constitui un impuls pentru mulţi fermieri, care au renunţat la obţinerea certificatelor din pricina procedurilor foarte stufoase şi birocraţie excesive.
Pentru agricultura ecologică se pretează întreaga zonă de nord a judeţului şi în special aria montană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Proceduri noi pentru alocările nerambursabile destinate sectorului IMM

Este vorba despre programul de dezvoltare şi modernizare a activităţilor de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă, facilitarea accesului la finanţare prin programul START şi programul privind sprijinirea constituirii şi dezvoltării incubatoarelor tehnologice şi de afaceri. În cadrul programului referitor la sprijinirea comerţului, operatorii economici din sectorul IMM au […]