Condiţii de acordare a stimulentului de inserţie

Conform prevederilor OUG 111/2010, cu modificările şi completările ulterioare, persoanele care, în perioada în care sunt îndreptăţite să beneficieze de concediul pentru creşterea copilului, obţin venituri supuse impozitului, au dreptul la un stimulent de inserţie în cuantum lunar de 650 lei.
Pentru persoanele care obţin venituri supuse impozitului cu cel puţin 60 de zile înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, stimulentul de inserţie se acordă până la împlinirea de către copil a vârstei de 3 ani, respectiv până la împlinirea de către copil a vârstei de 4 ani, în cazul copilului cu handicap. În cazul persoanelor care beneficiază de indemnizaţia lunară şi solicită dreptul la stimulent de inserţie, plata acestei indemnizaţii se suspendă.
Pentru persoanele care beneficiază de stimulent de inserţie şi intră în concediu de risc maternal, concediu de maternitate sau concediu de îngrijire copil bolnav până la 7 ani, dreptul la stimulentul de inserţie încetează în condiţiile art.17 alin (1) lit.b din OUG 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, potrivit căruia beneficiarul nu mai realizează venituri supuse impozitului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Târgovişte: Avio-tratamente pentru combaterea insectelor de disconfort

Primaria Municipiului Târgovişte informează cetăţenii că în perioada 29 iunie – 5 iulie 2018, în intervalul orar 5.30 – 10.30, se vor efectua acţiuni de combatere a insectelor de disconfort (ţânţari, muşte, omizi, gândaci, etc.), prin pulverizare aeriană, pe toată suprafaţa municipiului Târgovişte (inclusiv cartierele Priseaca şi Sagricom). Acţiunea se […]