Concursurile profesionale ale SVSU şi SPSU

I.B.

svsuIn perioada 14-15 iunie 2016, pe Stadionul Liceului nr. 2 Petrol Moreni, situat pe strada Garajului din Municipiul Moreni, se va desfăşura etapa judeţeană a concursurilor profesionale ale Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) de la localitaţi şi a Serviciilor Private pentru Situaţii de Urgenţă (SPSU) de la instituţiile publice şi operatorii economici din judeţul Dâmboviţa, competiţia fiind organizată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa.
Aceste concursuri se organizează anual, în trei etape: etapa judeţeană, etapa interjudeţeană şi etapa naţională. Obiectivele generale ale acestora sunt: dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă, evaluarea nivelului de pregătire a capacităţii de intervenţie a serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă, dar şi popularizarea în rândul cetăţenilor a unor aspecte din specificul activităţii acestor servicii.
Programul competiţiei este următorul:
– Marţi – 14 iunie, începând cu ora 10:30, concurează Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă de la localităţi;
– Miercuri – 15 iunie, începând cu ora 10:30, concurează Serviciile Private pentru Situaţii de Urgenţă de la operatorii economici şi instituţiile publice;
Concursurile profesionale ale serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă constau în următoarele probe:
– ştafeta 4×100 m;
– pista de îndemânare şi viteză;
– dispozitivul de intervenţie.
Organizarea şi desfăşurarea concursurilor va fi asigurată de o brigadă de arbitri formată din cadre ale Inspec-toratu-lui pentru Situaţii de Urgenţa „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Patronii din construcţii şi panificaţie, sancţionaţi pentru utilizarea forţei de muncă la negru

Inspectorii ITM Dâmboviţa au sancţionat, în ultima perioadă, 29 de angajatori, cele mai frecvente contravenţii fiind nerespectarea termenelor de înregistrare în registrul de evidenţă a salariaţilor, munca nedeclarată şi negarantarea în plată a salariului minim brut pe economie. Pentru toate aceste nereguli au fost aplicate amenzi în valoare de 12000 […]