Concursurile profesionale ale SVSU şi SPSU

In perioada 14-15 iunie 2017, pe Stadionul situat pe strada Garajului din Municipiul Moreni, se va desfăşura etapa judeţeană a concursurilor profesionale ale Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) de la localitaţi şi a Serviciilor Private pentru Situaţii de Urgenţă (SPSU) de la instituţiile publice şi operatorii economici din judeţul Dâmboviţa, competiţia fiind organizată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa.
Aceste concursuri se organizează anual, în trei etape: etapa judeţeană, etapa interjudeţeană şi etapa naţională. Obiectivele generale ale acestora sunt: dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă, evaluarea nivelului de pregătire a capacităţii de intervenţie a serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă, dar şi popularizarea în rândul cetăţenilor a unor aspecte din specificul activităţii acestor servicii.
Programul competiţiei este următorul:
– Miercuri – 14 iunie, începând cu ora 10.00, concurează Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă de la localităţi;
– Joi – 15 iunie, începând cu ora 10.00, concurează Serviciile Private pentru Situaţii de Urgenţă de la operatorii economici şi instituţiile publice; Concursurile profesionale ale serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă constau în următoarele probe:
– ştafeta 4×100 m;
– pista de îndemânare şi viteză;
– dispozitivul de intervenţie.
Organizarea şi desfăşurarea concursurilor va fi asigurată de o brigadă de arbitri formată din cadre ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţa „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Sute de maşini verificate şi 25.550 de lei amenzi

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au acţionat pentru depistarea şi sancţionarea conducătorilor auto care rulează cu viteză excesivă şi pentru verificarea legalităţii transportului de marfă şi persoane. In atenţia poliţiştilor a fost şi starea tehnică a autovehiculelor. In cadrul acţiunii, poliţiştii au controlat 117 vehicule, au legitimat 128 de persoane […]