Concursul „PRIETENII POMPIERILOR” -Competiţia tinerilor pompieri

În perioada 30 – 31 mai 2018, pe Stadionul comunal Aninoasa, se va desfăşura faza judeţeană a concursului cercurilor tehnico-aplicative de elevi „PRIETENII POMPIERILOR”, competiţia fiind organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa, cu sprijunul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” Dâmboviţa.
Concursul se va desfăşura după următorul program:
miercuri – 30 mai 2018, ora 10:30 -echipaje baieţi/mixte;
joi – 31 mai 2018, ora 10:30 – echipaje
fete. Fiecare cerc tehnico-aplicativ de elevi „Prietenii pompierilor” participă la concurs cu un echipaj format din: un comandant, 8 concurenţi şi o rezervă.
Echipajele pot fi constituite exclusiv din băieţi, exclusiv din fete sau mixte. Echipajele mixte concurează împreună cu echipajele de băieţi.
Vârsta minimă a elevilor este de 11 ani, iar cea maximă este de 15 ani, împliniţi în anul calendaristic în care se desfăşoară concursul.
Concursul cuprinde 3 (trei) probe:
– probă teoretică;
– 2 (două) probe practice: „Pista cu obstacole” şi „Ştafeta de 400 metri cu obstacole”. Această competiţie are un caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv în domeniul apărării împotriva incendiilor, scopul competiţiei fiind acela de a dezvolta la elevi capacităţile de înţelegere şi de apreciere a pericolelor generate de situaţiile de urgenţă pentru viaţă şi mediu, urmărind formarea şi dezvoltarea în rândul acestora a unor trăsături moral – volitive: iniţiativa, spiritul de echipă, curajul, dârzenia, hotărârea, perseverenţa, cinstea, corectitudinea şi disciplina.
În cazul în care condiţiile meteo nu vor permite buna desfăşurare a concursurilor, acestea vor fi reprogramate la o dată ulterioară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

"Programului pentru şcoli al României", în 20 de unităţi de învăţământ primar din judeţul Dâmboviţa

In perioada 4 – 8 iunie 2018, Consiliul Judeţean Dâmboviţa (CJD) desfăşoară, cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa, în 20 de unităţi de învăţământ primar din judeţul Dâmboviţa, activităţi educative ce urmăresc ca elevii să conştientizeze importanţa unei alimentaţii sănătoase, bazate pe consumul atât de fructe şi legume proaspete, cât […]