Published On: mie, mai 30th, 2018

Concursul „PRIETENII POMPIERILOR” -Competiţia tinerilor pompieri

nichiduta.ro

În perioada 30 – 31 mai 2018, pe Stadionul comunal Aninoasa, se va desfăşura faza judeţeană a concursului cercurilor tehnico-aplicative de elevi „PRIETENII POMPIERILOR”, competiţia fiind organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa, cu sprijunul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” Dâmboviţa.
Concursul se va desfăşura după următorul program:
miercuri – 30 mai 2018, ora 10:30 -echipaje baieţi/mixte;
joi – 31 mai 2018, ora 10:30 – echipaje
fete. Fiecare cerc tehnico-aplicativ de elevi „Prietenii pompierilor” participă la concurs cu un echipaj format din: un comandant, 8 concurenţi şi o rezervă.
Echipajele pot fi constituite exclusiv din băieţi, exclusiv din fete sau mixte. Echipajele mixte concurează împreună cu echipajele de băieţi.
Vârsta minimă a elevilor este de 11 ani, iar cea maximă este de 15 ani, împliniţi în anul calendaristic în care se desfăşoară concursul.
Concursul cuprinde 3 (trei) probe:
– probă teoretică;
– 2 (două) probe practice: „Pista cu obstacole” şi „Ştafeta de 400 metri cu obstacole”. Această competiţie are un caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv în domeniul apărării împotriva incendiilor, scopul competiţiei fiind acela de a dezvolta la elevi capacităţile de înţelegere şi de apreciere a pericolelor generate de situaţiile de urgenţă pentru viaţă şi mediu, urmărind formarea şi dezvoltarea în rândul acestora a unor trăsături moral – volitive: iniţiativa, spiritul de echipă, curajul, dârzenia, hotărârea, perseverenţa, cinstea, corectitudinea şi disciplina.
În cazul în care condiţiile meteo nu vor permite buna desfăşurare a concursurilor, acestea vor fi reprogramate la o dată ulterioară.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro