Concursul pentru directorii de şcoli ar putea avea loc în luna octombrie

Ş.E.

profesoriConcursurile pentru directori de şcoli vor avea loc în luna octombrie a acestui an, aşa cum a declarat ministrul Educaţiei, însă nu se ştie până la acest moment data exactă. Conducerea IŞJ Dâmboviţa spune că acest concurs este foarte aşteptat, mai ales că nu a mai fost organizat din anul 2008.
„În ceea ce priveşte organizarea concursului, este intenţie declarată a Ministerului Educaţiei ca la sfârşitul lunii octombrie să organizeze concursuri pentru directori, lucru binevenit aş spune eu. Sunt 7 ani de la ultimul concurs pentru directori, în condiţiile în care mandatul are 4 ani. Drept urmare, ne dorim la fel de mult, sper, ca şi directorii, un pic de stabilitate, de independenţă. Dacă se va întâmpla asta în luna octombrie, pot să vă spun că la acest moment nu avem o metodologie scrisă. Din ce cauză? Pentru că în Legea Educaţiei au survenit din 2011 încoace destule modificări şi atunci trebuie o metodologie care să ţină seama de modificările aduse la Legea Educaţiei. În orice caz, indiferent de modul în care se va organiza concursul. Fie că va fi organizat la nivelul Inspectoratului Şcolar sau la nivelul comunităţii locale, cum prevede legea, cu membrii în comisie din partea părinţilor, ai autorităţii locale, sau că îl organizăm noi, el este binevenit. Este un filtru, în urma căruia cel mai bun trebuie să câştige. Ne dorim să facem management performant în şcoli, nici după ureche, nici după prietenii şi aşa mai departe”, a declarat Sorin Ion, inspector şcolar general IŞJ.
Inspectorul spune că, în urma depunerii scrisorilor de intenţie de către directorii care au dorit să-şi păstreze postul şi după 31 august, aproape 20 de directori dâmboviţeni de şcoli au fost schimbaţi. Ceilalţi, au rămas pe poziţii până la concursul din octombrie.
Inspectorii şcolari generali ai IŞJ Dâmboviţa spun că, dacă concursul pentru directori va fi organizat de IŞJ, acesta va avea loc în etape, din cauza procesul amplu pe care l-ar presupune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Meci amical Concordia 2 Chiajna - Chindia Târgovişte Albu a dat lovitura de graţie

A marcat: Albu (min 77). Meciul a avut loc pe stadionul Concordia. Chindia: Gârlea – Pătru, Ispas, Vătavu, C. Dinu – Anton, Voinea, Cruceru, Cherchez, Neniţă – Ene. Au mai jucat: Meilă – Martac, B. Matei, B. Dinu, Grigore, Parghel, A. Ilie, B. Vasile, Nisipeanu, L. Mihai, Stoica. N-au putut […]