Published On: vin, mai 19th, 2017

Concursul Naţional „Mesajul meu antidrog”, la nivelul judeţului Dâmboviţa

nichiduta.ro

In perioada 3 februarie – 18 mai 2017, Agenţia Naţională Antidrog, prin Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Dâmboviţa, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa, Arhiepiscopia Târgoviştei, Societatea Naţională de Cruce Roşie din România -Filiala Dâmboviţa şi Palatul Copiilor din Târgovişte, a implementat la nivel judeţean Concursul Naţional „Mesajul meu antidrog”, ediţia a XlV-a.
Pe parcursul media-tizării concursului, secţiunile de concurs au fost promovate de specialiştii CPECA Dâmboviţa, împreună cu voluntarii antidrog, în 26 unităţi de învăţământ din judeţ (10 licee şi 16 şcoli gimnaziale) atât din mediul urban, cât şi rural, cu un număr total de 6466 elevi de gimnaziu şi liceu şi peste 100 de cadre didactice.
În cadrul concursului, pe cele 6 secţiuni de concurs – film scurt metraj, spot, fotografie digitală, eseu literar şi arte vizuale (grafică şi pictură) au fost înscrise 61 de lucrări şi au fost acordate 21 premii şi 1 menţiune.
Concursul Naţional „Mesajul Meu Antidrog” are ca scop menţinerea la un nivel scăzut a consumului de droguri (prevalenţa), reducerea cazurilor de noi consumatori (incidenţa) în rândul populaţiei din învăţământul preuniversi-tar (gimnazial şi liceal) şi ca obiectiv general creşterea nivelului de informare, educare şi conştientizare a populaţiei şcolare în vederea neîn-ceperii consumului de droguri, în cadrul programelor şcolare, extraşcolare şi de petrecere a timpului liber. Acesta reprezintă un cadru adecvat de manifestare a copiilor şi tinerilor cuprinşi într-o formă de învăţământ şi va contribui, alături de celelalte activităţi de acest gen, la formarea de convingeri de viaţă sănătoasă în rândul acestui segment de populaţie.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro

Articole Recente