CONCURSUL NAŢIONAL CULTURĂ ŞI SPIRITUALITATE ROMÂNEASCĂ – ETAPA JUDEŢEANĂ, ÎN ARHIEPISCOPIA ÂRGOVIŞTEI

Sâmbătă, 30 martie 2019, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, la Seminarul Teologic „Sfântul loan Gură de Aur” din Târgovişte s-a desfăşurat etapa judeţeană a Concursului Naţional Interdisciplinar Cultură şi spiritualitate românească, pentru clasele V-XII.
La concursul şcolar, care a constat în rezolvarea unor subiecte de Religie şi de Limba şi Literatura Română, au participat 36 de elevi de la instituţiile de învăţământ preuni-versitar din judeţul Dâmboviţa, toţi aceştia primind daruri din partea Înaltului Ierarh, în semn de apreciere şi încurajare.
Elevii au concurat pe patru niveluri de studii, iar primii clasaţi, de la fiecare nivel, au fost următorii: BARBU DARIA IULIA, clasa a VI-a, Şcoala Gimnazială „Şerban Cioculescu” din Găeşti; MILU ANDREEA, clasa a VIII-a, Şcoala Gimnazială „Vasile Cârlova” din Târgovişte; ONEA BIANCA ALEXANDRA, clasa a IX-a, Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Târgovişte; DUMITRACHE C. ANDREEA, clasa a XI-a, Colegiul Economic „Ion Ghica” din Târgovişte.
Aceştia vor participa la faza naţională, care se va desfăşura în perioada 15-19 mai 2019, la Mânăstirea Putna, judeţul Suceava, pentru clasele V-VIII, şi în perioada 22-26 mai 2019, la Râmnicu Vâlcea, judeţul Vâlcea, pentru clasele IX-XII.
BIROUL DE PRESĂ
AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Psihologia politica şi apărarea sociala (XCII)

de Gustave Le Bon_ *** Nevoia de tiranie este un sentiment specific naţiei noastre, fiind, la drept vorbind, parte importantă din structura noastră psihologică. Se poate dovedi uşor acest aspect dacă vom compara, cum deja am încercat s-o fac, efectele sociale provocate de instituţii identice, la diferite naţiuni. De exemplu, […]