Concursul Naţional „Bucuria de a fi creştin” în Arhiepiscopia Târgoviştei

arhiepiscopieSâmbătă, 11mai 2013, cu binecuvântarea şi susţinerea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON, s-a desfăşurat, în Arhiepiscopia Târgoviştei, faza eparhială a Concursului Naţional „Bucuria de a fi creştin”, organizat în Sala de Festivităţi a Seminarului Teologic „Sf. loan Gură de Aur” din Târgovişte, pe cele trei secţiuni ale proiectului: „Interpretarea unui cântec religios sau a unui cântec popular’, „Recitarea unei poezii religioase sau populare cu caracter patriotic ori religios” şi „Interpretarea unui text literar popular sau cu caracter religios, în proză”. La această etapă au participat 30 de elevi din cele cinci protoierii ale Eparhiei noastre, câştigători ai locurilor I, II şi III, pe fiecare secţiune, de la faza pe protoierii. Concursul a evidenţiat creativitatea, sensibilitatea artistică, dar şi ataşamentul elevilor participanţi faţă de credinţa Bisericii noastre strămoşeşti.
La final, au fost acordate premii elevilor câştigători, din partea Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit NIFON, pentru toate cele trei secţiuni. Câştigătorii premiului I de la fiecare secţiune vor participa la faza naţională a concursului, ce va avea loc în ziua de 20 mai 2013, la Patriarhia Română. Aceştia sunt:
– Preda Ioana de la Parohia Corneşti la Sectiunea Interpretarea unui cântec religios sau a unui cântec popular, având ca îndrumător Pr. Negulescu Ionuţ.
– Vedeanu Ştefania şi Mihăilă Marius, de la Parohia Adânca, la Secţiunea intitulată Recitarea unei poezii religioase sau populare cu caracter patriotic ori religios, având ca îndrumător pe Pr. Mihăilă Marian.
– Ciobanu Marina de la Parohia Colacula, Secţiunea Interpretarea unui text literar popular sau cu caracter religios, în proză, având ca îndrumător pe Pr. Ciobanu Ioan.
Premierea câştigătorilor de la faza naţională se va face cu ocazia hramului Catedralei Patriarhale din Bucureşti, în ziua de 21 mai a.c.
Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviştei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Moartea maestrului păpuşar

Săptămâna trecută, au avut loc, în lumea politică italiană, două evenimente. Primul, evazionistul fiscal, imoralul şi adulterinul Silvio Berlusconi este la un pas de a trece pragul puşcăriei, deşi se pare că tot prevederile legii italiene îl vor scăpa, chiar dacă pentru peninsulari va rămâne pe veci pătat. Al doilea, […]