Concurs tematic „Independenţa -năzuinţă seculară a naţiunii române”

Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte, în parteneriat cu Liceul Teoretic „Ion Heliade Rădulescu”, Colegiul Naţional „Constantin Cantacuzino”, Colegiul Economic „Ion Ghica” şi Colegiul Naţional „Ienăchiţă Văcărescu”, organizează astăzi, 9 mai, de la ora 11.00, concursul tematic „Independenţa – năzuinţă seculară a naţiunii române”, ce va avea loc la Muzeul Tiparului şi al Cărţii Vechi Româneşti – sala de conferinţe, str. Calea Domnească, nr. 181.
Concursul va cuprinde teme variate legate de Proclamarea Independenţei de Stat a României, elevii participanţi formând 4 echipe a câte 4 copii fiecare, iar la final câştigătorii vor primi premii in diplome şi premii în bani. Premiile vor fi asigurate cu sprijinul financiar al Consiliul Judeţean Dâmboviţa.
Această activitate este destinată însuşirii cunoştinţelor cu privire la istoria naţională, istoria locală, tradiţiile, obiceiurile poporului român precum şi ale popoarelor din spaţiul extraeuropean, de către elevii dâm-boviţeni. Scopul evenimentului il constituie apropierea tinerilor de istorie şi de valorile sale universale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Doi dâmboviteni, în echipa "câinilor" DANI POPA A ADUS O NOUĂ VICTORIE PENTRU DINAMO În jocul de la Mediaş a evoluat şi Laurentiu Corbu, care a fost tinut pe teren toate cele 90 de minute ale partidei

Formaţia Dinamo a învins, in deplasare, cu scorul de 3-2, echipa Gaz Metan Mediaş, într-un meci din etapa a opta a play-out-ului Ligii I, la care dinamoviştii l-au omagiat pe fostul lor coleg, Patrick Ekeng, care a murit în urmă cu doi ani. Au marcat Mario Rondon ’32, ’38 pentru […]