CONCURS DE DESENE

desenReprezentanţa Comisiei Europene în România invită elevii din şcolile din România să participe la cea de a patra ediţie a concursului de desene a cărui tematică este Ziua Europei. Concursul se desfăşoară pe două grupe de vârstă: 6-10 ani (ciclul primar) şi 11-15 ani (ciclul gimnazial). Competiţia este dechisă contribuţiilor individuale, iar perioada de înscriere şi trimitere este între 15 martie – 15 iunie 2013.
Concursul face parte dintr-o serie de acţiuni desfăşurate în cadrul „Anului european al cetăţenilor”. Lucrările calificate în finală, precum şi cele câştigătoare vor lua parte la o licitaţie al cărei scop este colectarea de fonduri menite să sprijine eforturile grupurilor dezavantajate. Concursul îşi propune să întărească şi să susţină educaţia pentru cetăţenie europeană. Participanţii vor avea ocazia să demonstreze originalitate şi măiestrie în a ilustra, prin forme şi culori, mediul lor de viaţă, ca parte a contextului european fundamentat pe valori culturale comune: libertate, democraţie, stat de drept, respect pentru drepturile omului. De asemenea, participarea la concurs poate contribui la îmbunătăţirea experienţei per-ceptuale, prin poziţionarea compoziţiei artistice într-un context mai larg, european şi prin o mai bună înţelegere a raportului dintre individ, familie şi comunitate.
Anul european al cetăţenilor este un an dedicat cetăţenilor şi drepturilor lor. Acesta coincide cu un moment foarte important al procesului de integrare europeană, marcând 20 de ani de la introducerea cetăţeniei europene prin Tratatul de la Maastricht din 1993 şi precede anul 2014 în care se vor desfăşura alegeri pentru Parlamentul European. Datorită cetăţeniei UE toţi locuitorii celor 27 de state membre beneficiază de un set de drepturi suplimentare – printre care dreptul de a vota şi candida la alegeri locale şi europene în ţara din UE în care locuiesc, dreptul la protecţie consulară în străinătate, dreptul de a adresa petiţii Parlamentului European etc.
Reprezentanţa Comisiei Europene (RCE) în România reprezintă Comisia Europeană în România şi asigură un flux eficient de informaţii între aceasta şi cetăţenii şi autorităţile României. Viziunea Reprezentanţei este aceea a unei Românii europene atât prin calitatea sa de stat membru, cât şi prin implicarea activă a cetăţenilor săi în construcţia europeană. Misiunea RCE este de a contribui la o cât mai bună înţelegere a Uniunii Europene, a scopurilor, valorilor şi politicilor acesteia, aducând informaţia europeană cât mai aproape de cetăţeni, într-o formă adaptată nevoilor lor specifice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

VERDICT SUMBRU

Chinezii nu vor să investească, ci vor să împrumute statul român cu bani pentru a reporni Termocentrala Doiceşti Anul trecut, în luna decembrie, autorităţile judeţene au primit vizita unei delegaţii a Companiei chineze China National Electric Engineering Corporation (CNEEC), care la acel moment s-a arătat interesată să investească în domeniul […]