Concert simfonic la Complexul Brâncovenesc Potlogi

Sâmbătă, 12 august 2017, la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi, cu începere de la ora 18.30, va avea loc concertul simfonic Interferenţe Multietnice pe Drumul Sudului. În minunatul cadru oferit de arhitectura brâncovenească, Orchestra Simfonică Muntenia a Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga, având-o ca solistă pe talentata soprană Ana Cebotari, va interpreta lucrări româneşti, iar în final, Ansamblul Dionisos va încânta publicul cu dansuri greceşti.
Concertul se va desfăşura în aer liber în Curtea de Onoare a Ansamblului Brâncovenesc. Accesul publicului se va face începând cu ora 18.00, oră până la care în palat are loc o conferinţă ştiinţifică. Programul cuprinde lucrări româneşti de secol XIX, majoritatea aparţinând compozitorului Anton Pann, lucrări reprezentative atât pentru melosul rural cât si pentru folclorul oraşelor. Evenimentele desfăşurate pe parcursul întregii zile vor prilejui redescoperirea urmelor etniilor întâlnite de-a lungul cunoscutului Drum al Sudului ce brăzda Muntenia de la nord la sud, de la Târgovişte la raiaua Giurgiu, cu numeroase puncte de confluenţă comercială a mărfurilor aflate în tranzit dinspre spaţiul levantin spre cel apusean.
Conferinţa ştiinţifică Interferenţe Multietnice şi Modernitate pe Drumul Sudului, realizată cu aportul partenerilor -Arhivele Naţionale ale României, Facultatea de Istorie a Universităţii Bucureşti, Facultatea de Arhivistică din cadrul Academiei de Poliţie Alexandru loan Cuza şi Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte, va aduce la Potlogi specialişti ai acestor prestigioase instituţii din Bucureşti, Târgovişte, Cluj Napoca şi Alba -lulia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

344 de locuri de muncă vacante în Dâmboviţa

În baza de date a Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmboviţa sunt înregistrate la această dată 344 locuri de muncă, din care 38 pentru persoanele cu studii superioare. Agenţii economici din judeţ mai caută 250 de persoane calificate în diverse meserii şi au disponibile 56 de posturi pentru […]