Published On: lun, iul. 3rd, 2017

Concediu în străinătate, în siguranţa

nichiduta.ro

Dacă alegeţi să vă petreceţi concediul în străinătate, poliţiştii dâmboviţeni vă recomandă să aveţi grijă de bunurile voastre, să schimbaţi banii doar la instituţii financiare autorizate şi să parcaţi maşina în locuri sigure. Atunci când urmează să călătoriţi în străinătate, este important să vă informaţi, să fiţi la curent cu noutăţile privind nivelul de siguranţă, legislaţia şi obiceiurile din acea ţară. Sunteţi responsabili pentru orice încălcare a legilor locale, chiar dacă nu le cunoaşteţi. Nu este recomandat să vă aventuraţi în regiuni puţin populate, cu trafic turistic scăzut. Procuraţi-vă adresele, telefoanele ambasadelor sau consulatelor ţării noastre din statele în care urmează să vă petreceţi sejurul mult aşteptat pentru a putea solicita asistenţă consulară de specialitate, în caz de nevoie. Aceste informaţii vă sunt puse la dispoziţie de Ministerul Afacerilor Externe – www.mae.ro! Verificaţi agenţia de turism de la care urmează să achiziţionaţi biletele pentru vacanaţa visată. Nu vă lăsaţi atraşi de preţurile tentante, întrucât ofertele „generoase” pot fi înşelătoare. Pe site-ul Ministerului Turismului, la secţiunea Autorizare turism/Structuri autorizate, găsiţi informaţii utile despre agenţiile de turism licenţiate. Dacă urmează să călătoriţi cu avionul, nu păstraţi obiecte de valoare (telefoane, tablete, notebook-uri, aparate foto sau de filmat, etc.) în bagajele pentru cală!
Atunci când alegeţi să ajungeţi la destinaţie cu maşina, parcaţi autoturismul în parcarea proprie a hotelului sau a pensiunii unde veţi fi cazat. În cazul în care nu aveţi parte de acest serviciu, ori pur şi simplu ieşiţi seara în oraş cu maşina, lăsaţi vehiculul în locuri sigure, în care este permisă parcarea. Nu lăsaţi bunuri devaloare în vehicul. Pentru ca grija banilor să nu vă umbrească vacanţa, este util să ştiţi dacă emiţătorul cardului vostru are sucursale în staţiunea/oraşul în care călătoriţi sau dacă veţi găsi bănci deschise în week-end.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro

Articole Recente