Comunicat de presă privind numărul alegătorilor înscrişi în Registrul electoral şi numărul minim de semnături necesar pentru susţinerea candidaturilor

alegatori19.09.2016
Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a transmis Biroului Electoral Central, în data de 17 septembrie 2016, numărul alegătorilor înscrişi în Registrul electoral – inclusiv cetăţenii care vor împlini 18 ani până la data de 11 decembrie 2016 – şi numărul minim de semnături necesar pentru susţinerea candidaturilor la nivel naţional, precum şi în fiecare circumscripţie electorală, în conformitate cu art. 50 alin. (1) din Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente, cu modificările şi completările ulterioare.
În Anexa 1 găsiţi datele transmise de AEP Biroului Electoral Central privind numărul alegătorilor înscrişi în Registrul electoral cetăţeni- inclusiv i care vor împlini 18 ani până la data de 11 decembrie 2016 – şi numărul minim de semnături necesar pentru susţinerea candidaturilor în fiecare circumscripţie electorală.
În Anexa 2 găsiţi datele transmise de AEP Biroului Electoral Central privind numărul alegătorilor înscrişi în Registrul electoral – inclusiv cetăţenii care vor împlini 18 ani până la data de 11 decembrie 2016 – şi numărul minim de semnături necesar pentru susţinerea candidaturilor la nivel naţional.
Menţionăm că datele referitoare la numărul total de cetăţeni cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral sunt într-o continuă modificare, fiind actualizate prin operaţiuni curente efectuate de primari, prin importuri de date de la Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date şi de la Direcţia Generală de Paşapoarte. Pentru corecta informare a opiniei publice, AEP va comunica periodic situaţia privind numărul total de cetăţeni cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral.
Direcţia comunicare şi relaţii externe
Anexa 1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Aveţi grijă când efectuaţi plăţi online! Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa atrage atenţia cetăţenilor asupra plăţilor online!

Introduceţi dumneavoastră adresa site-ului pe care intenţionaţi să efectuaţi plata şi nu daţi click pe link-uri primite pe mail. Ele vă pot direcţiona către site-uri false, care imită perfect site-urile comercianţilor. Înainte de a efectua tranzacţii online, verificaţi cât mai amănunţit produsul şi legitimitatea site-ului sau serviciului oferit. Atenţie la […]