Published On: vin, Sep 16th, 2016

COMUNICAT DE PRESĂ Începe stagiunea la Teatrul Tony Bulandra

tony-bulandraDupă o vară de festivaluri şi colaborări de succes, Teatrul Tony Bulandra îşi începe noua stagiune cu entuziasm şi sete de cultură. Publicul este aşteptat la două premiere, trei spectacole consacrate ale teatrului şi la filmul propus de România la Premiile Oscar, SIERANEVADA, regizat de Cristi Puiu.
Pe 22 şi 23 septembrie, de la ora 19.00, la Sala Studio a Teatrului Tony Bulandra, vor avea loc avanpremiera şi premiera spectacolui în regia şi scenografia lui Mc Ranin, Frumos e în septembrie la Veneţia de Teodor Mazilu. Este vorba de un spectacol-coupe care conţine atât piesa cu titlul amintit, cât şi Împăiaţi-vă iubiţii. Povestea este una efervescentă, bazată pe relaţia dintre două personaje, bărbat-femeie, aflaţi mereu în căutarea perfecţiunii. Efectul este unul comic, care nu dă însă la o parte întrebarea „de ce viaţa noastră este mereu în altă parte, alături de altcineva?”.
Sâmbătă, 24 septembrie, pelicula care a deschis competiţia oficială a celei de-a 69-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes, vine şi pe scena târgovişteană. SIER-ANEVADA, noul lungme-traj al lui Cristi Puiu, va fi difuzat de la ora 18:00 în Sala Mare a Teatrului Tony Bulandra, în prezenţa echipei. Acţiunea din SIERANEVADA are loc la trei zile de la atentatul din redacţia hebdomadarului parizian, Charlie Hebdo şi la patruzeci de zile de la moartea tatălui său, când Lary, un medic trecut de 40 de ani, urmează să îşi petreacă ziua de sâmbătă însoţit de tânăra lui soţie, în sânul familiei, reunite cu ocazia comemorării celui dispărut.
Ultima săptămână a lunii este marcată de două producţii alea teatrului ce s-au bucurat de mare succes în rândul publicului: pe 30 septembrie, ora 19:00 (Sala Studio), celebra poveste a lui Ibsen, Nora, despre lupta unei femei împotriva mentalităţii patriarhale, pus în scenă de Gelu Badea, iar pe 1 octombrie, ora 19:00 (Sala Mare), poemul iubirii Romeo şi Julieta de William Shakespeare, în montarea inedită a Irinei Niculescu. Pe 2 octombrie, de la ora 19:00, în Sala Studio, va urma, din nou, o reprezentaţie a spectacolului Frumos e în septembrie la Veneţia.
Deschiderea oficială a stagiunii 2016/2017 este punctată şi de premiera spectacolului Trei Surori, în regia lui Aleksandar Ivanovski. Textul lui Cehov, pus în scenă de regizorul macedonean, va fi prezentat publicului în data de 8 octombrie, de la ora 19:00, în Sala Mare a Teatrului Tony Bulandra. În cuvintele regizorului, „piesa este un terifiant şi brutal poem care ne vorbeşte despre cum să fim mai simpli, mai autentici, mai noi înşine”.
Săptămâna se încheie duminică, 9 octombrie, ora 19:00 în Sala Mare, unde publicul este invitat să urmărească montarea inedită a regizorului Chris Nedeea a clasicului text din dramaturgia românească: Steaua fără nume de Mihail Sebastian.
Teatrul Tony Bulandra se reafirmă şi această stagiune ca un pilon al culturii în Târgovişte, aducând numeroase producţii noi, prezentând în continuarea spectacole de actualitate şi valoare culturală şi organizând evenimente speciale de interes pentru publicul său.
Mai multe detalii puteţi găsi la adresa www.tonybulandra.ro. Alexandra Popa, PR Teatrul Tony Bulandra Târgovişte

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Articole Recente