Comuna Şotânga beneficiază de proiecte cu finanţare pe PNDL 1 şi PNDL 2

Infrastructura rutieră rămâne o prioritate pentru administraţiile locale din comunele dâmboviţene. La nivelul comunei Şotânga se află în plin proces de implementare un proiect cu finanţare prin PNDL 1 ce vizează asfaltarea a 7 km de străzi în satele Şotânga şi Teiş. Valoarea acestei investiţii este de 42 de miliarde lei vechi: „La momentul de faţă, la nivelul comunei Şotânga este în plin proces de desfăşurare obiectivul de investiţii privind reabilitarea drumurilor locale în satele Şotânga şi Teiş care reprezintă reabilitarea, asfaltarea şi modernizarea a 7 km de străzi. Am realizat cam 30% din lucrare”, a declarat primarul comunei Şotânga, Constantin Stroe.
Trei proiecte importante pentru comuna Şotânga prin PNDL 2
După cum ştim au fost aprobate obiectivele de investiţii cu finanţare prin PNDL 2. Comuna Şotânga beneficiază de trei proiecte cu finanţare pe PNDL 2. Aproximativ 100 de miliarde vor ajunge în comuna Şotânga prin PNDL 2.
„Trebuie şi mă simt dator să mulţumesc Guvernului României şi parlamentarilor de Dâmboviţa pentru PNDL 2. Pentru comuna Şotânga au fost aprobate trei proiecte: Extindere şi modernizare Şcoala gimnazială Prof. Ilie Popescu, comuna Şotânga, judeţul Dâmboviţa în valoare de 4.447.145 lei, Extindere reţele canalizare în comuna Şotânga, judeţul Dâmboviţa – rest de execuţie – 1.738.381 lei, Construire pod peste râul Ialomiţa şi drum de racordare amplasate la limita administrativ-teritorială a comunelor Şotânga şi Doiceşti, judeţul Dâmboviţa -6.199.134.83 lei…”, a mai spus primarul Constantin Stroe.
Săptămâna trecută, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE) a publicat lista obiectivelor de investiţii şi sumele alocate acestora pentru finanţarea prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), etapa a II-a, ce se derulează în perioada 2017 –
2020.
Judeţul Dâmboviţa a primit finanţare pentru 246 de obiective de investiţii (din 425 de solicitări depuse), în valoare totală de 747.745.132,34 lei (aprox. 164 milioane Euro). Consiliul Judeţean Dâmboviţa va derula, prin intermediul acestui program, 21 de investiţii în domeniul modernizării infrastructurii rutiere şi a realizării reţelei de alimentare cu apă şi canalizare în zona fostei unităţi militare de la gara din Târgovişte.
În comparaţie cu PNDL I, în cadrul căruia Judeţul Dâmboviţa a obţinut finanţare, în valoare totală de 368.270.514,48 lei (aprox. 81 milioane Euro), pentru 132 de obiective de investiţii, în cadrul celei de a II-a etape a PNDL, finanţarea alocată judeţului nostru este de două ori mai mare, iar numărul obiectivelor de investiţii a crescut cu 114.
În perioada următoare, MDRAPFE va trimite notificări către unităţile administrativ-teritoriale cărora le-au fost aprobate la finanţare proiecte de investiţii, în vederea comunicării termenului până la care acestea au obligaţia să trimită documentaţiile tehnico-economice, însoţite de avizele şi acordurile necesare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Administraţia de la Malu cu Flori, pregătită să dezvolte infrastructura rutieră din localitate

Aproximativ 50 de miliarde lei vechi vor ajunge prin PNDL 2 în comuna dâmboviţeană Malu cu Flori. Potrivit, edilului comunei Malu cu Flori, Constantin Ion, localitatea pe care o conduce a primit finanţare pe PNDL2 pentru „Îmbunătăţirea reţelei de drum de interes local în comuna Malu cu Flori, judeţul Dâmboviţa”. […]