Comuna Şotânga are proiecte importante şi în anul 2020

Administraţia de la Şotânga nu a stat cu mâinile în sân şi a lucrat de zor, în ceea ce priveşte proiectele de dezvoltare ale comunei. Anul 2019 a fost unul destul de bun, dar şi anul 2020 se anunţă unul ambiţios şi cu investiţii importante pentru comunitatea din Şotânga, condusă de primarul Constantin Stroe şi viceprimarul Marian Tănase.
Trecerea în revistă a investiţiilor realizate în 2019
Edilul comunei dâm-boviţene Şotânga, Constantin Stroe a ieşit într-o conferinţă şi a făcut o prezentare a investiţiilor realizate în anul 2019 şi nu în ultimul rând o trecere în revistă a investiţiiilor ce se vor realiza în anul 2020. Edilul nu a ezitat să vorbească şi despre proiectul de buget al comunei pe anul 2020, ce urmează să fie aprobat.
La nivelul comunei Şotânga, în anul 2019, s-a finalizat proiectul cu finanţare prin PNDL 1 ce vizează asfaltarea a 7 km de străzi în satele Şotânga şi Teiş. Valoarea acestei investiţii fiind de peste 4.000.000 lei.
Primarul Constantin Stroe nu a omis să reamintească că cel de-al doilea semestru al anului şcolar, reprezintă un reper în istoria localităţii şi asta pentru că a fost inaugurată Şcoala Gimnazială „Prof. llie Popescu” Şotânga, ce a fost reabilitată şi modernizată la standarde europene, printr-un proiect

finanţat de Ministerul Dezvoltării Regionale prin Programul Naţional de Dezvoltare Locala (PNDL), etapa ll. Vorbim despre o investiţie în valoare de aproximativ 60 de miliarde lei, contribuţia administraţiei fiind de aproximativ 20 de miliarde lei.
Finanţare prin PNDL 2 este şi la obiectivul ce a început în anul 2019, şi anume pod peste râul lalomiţa şi drum de racordare amplasate la limita adminis-trativ-teritorială a comunelor Şotânga şi Doiceşti, valoarea fiind de 6.199.134.83 lei.
Potrivit edilului Constantin Stroe, lucrările la acestă investiţie se vor relua în forţă, imediat ce vremea va permite.
Investiţiile pentru anul 2020
Anul acesta vor debuta şi lucrările ce vizează amenajare piaţă publică, adică mai pe înţelesul tuturor este vorba despre amenajarea centrului civic al comunei Şotânga. Un alt proiect cu finanţare prin PNDL 2.
Nu trebuie să omitem faptul că alte două investiţii majore vor contribui la amenajarea centrului civic al comunei Şotânga. Este vorba despre două inveştiţii cu finanţare prin CNl, şi anume sală de sport şi Centru Cultural.
Cel târziu, până la data de 30 aprilie, se va termina şi proiectul ce vizează cadastrarea în comuna Şotânga.
Nu în ultimul rând, în comuna Şotânga se va începe şi un proiect cu finanţare prin Banca Mondială privind amenajarea unei platforme de gestionare a gunoiului de grajd şi achiziţionarea unor utilaje necesare platformei. Autorităţile locale de la Şotânga au obţinut finanţare prin Programul Competitiv de Finanţare „lnvestiţii la nivelul comunităţilor locale pentru reducerea poluării cu nutrienţi”, cu fonduri acordate de Banca Mondială Guvernului României pentru reducerea poluării cu nutrienţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Moreni: Cataloage digitale şi acoperire cu Internet gratis pe 80% din municipiu

Anul începe bine pentru cetăţenii Municipiului Moreni, care vor beneficia în scurt timp de mai multe proiecte aflate în curs de finalizare. Primarul Constantin Dinu a nominalizat aici extinderea reţelei de apă-canal în cartierul Ţuicani, unde mai sunt de realizat branşamente la gospodării şi racordarea staţiei de pompare la reţeaua […]