Comuna Răzvad s-a înfrăţit cu Mileştii Mici

Dimitrie Cantemir spunea: Basarabia dintre Nistru şi Prut reprezintă leagănul autentic al civilizaţiei româneşti, iar România fără Basarabia nu are trecut, prezent şi viitor. Şi dacă vorbim de tradiţii, acestea sunt foarte bine conservate pe dealurile Basarabiei. Oamenii de peste Prut atunci când vorbesc de România, vorbesc de patria lor. Comuna dâmboviţeană Răzvad a scris o pagină deosebită în istoria sa: s-a parafat Acordul de înfrăţire cu localitatea Mileştii Mici, raionul laloveni din Republica Moldova, totodată marcând astfel şi împlinirea a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România, prin realizarea unui pod simbolic între localităţile din cele două ţări. Delegaţia dâmboviţeană a fost primită în Republica Moldova, conform tradiţiei, cu pâine şi sare. La evenimentul de la Mileştii Micii – Republica Moldova, au fost prezenţi şi consilierii locali de la Răzvad.
Acordul de înfrăţire şi colaborare a fost semnat, din partea comunei Răzvad, de primarul Emanuel Spătaru, iar din partea comunei Mileştii Micii, de primarul-interi-mar Trofim Vadi:
„Dragii mei,
De astăzi Comuna Răzvad este înfraţită cu Comuna Mileştii Mici din Republica Moldova!
Este un act simbolic, realizat în acest an în care sărbătorim Centenarul Marii Uniri!
Este prima înfrăţire pe care localitatea noastră o face, şi cu siguranţă vor mai fi şi altele! Avem nevoie să ne deschidem cât mai mult şi totodată să învăţam câte ceva din fiecare loc în parte!”, a scris primarul Emanuel Spătaru pe pagina sa de socializare.
De la eveniment nu a lipsit preşedintele Raionului laloveni, Lilian Carmanu, fost primar al localităţii Mileştii Mici.
S-a realizat un pod simbolic, un pod ai cărui piloni sunt bine înfipţi în pământul istoriei. Doi piloni care sunt la Răzvad şi Mileştii Mici.
Atât oficialii din Mileştii Mici cât şi oficialii din comuna dâmboviţeană Răzvad şi-au exprimat încrederea că înfrăţirea celor două comune o să se concretizeze în proiecte comune economice, sociale şi culturale, iar pentru ca Unirea să fie mai aproape, fiecare localitate din Republica Moldova să fie înfrăţită cu una din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Deputatul Claudia Gilia îl pune la zid pe Klaus lohannis pentru că nu respectă legea fundamentală a statului român

Deputatul Claudia Gilia a prezentat un punct de vedere cu privire la modul în care preşedintele României, înţelege să nu respecte legea fundamentală a statului român, făcând strict referire la decizia Curţii Constituţionale, prin care Preşedintele României a fost obligat să emită decretul de revocare a procurorului-şef DNA, Laura Codruţa […]