Published On: lun, mai 8th, 2017

Compartiment pentru spitalizare de o zi în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte

nichiduta.ro

Strategia naţională a Ministerului Sănătăţii pentru perioada 2014-2020, pe care încearcă să o implementeze şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte, în strânsă colaborare cu Consiliul Judeţean Dâmboviţa, pune accent pe spitalizarea de zi şi mai puţin pe cea continuă. În susţinerea acestei idei vine şi Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Dâmboviţa, care plăteşte mult mai bine prima formă de spitalizare decât pe cea de-a doua.
De vineri, dâmboviţenii pot beneficia şi de spitalizare de o zi în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte. Spaţiul destinat spitalizării de o zi se află în clădirea de lângă UPU Târgovişte şi are în componenţă nouă paturi.
Ce înseamnă practic aceste internări de zi, a explicat directorulde îngrijiri medicale, Rodica Nicolae. Înseamnă îngrijiri medicale care se acordă în interval de 12 ore, fără a include serviciile de masă şi cazare.
Deci, pur şi simplu investigaţii, analize, plus/minus med-icaţie, în funcţie de specialitate şi atât, dar în limita a 12 ore. În situaţia în care se constată ca necesită a primi îngrijire continuă, atunci există legal posibilitatea de trecere din spitalizare de zi în spitalizare continuă, cu condiţia să se facă în aceeaşi zi. Diferă de la o categorie de servicii la alta.
Fondurile alocate acestui servicii medicale incluse în spitalizarea de zi sunt mult mai consistente decât în anii trecuţi.
Printre serviciile medicale spitaliceşti de care beneficiază asiguraţii în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, alături de spitalizarea continuă, se numără acum şi spitalizarea în regim de o zi.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro

Articole Recente