Compania de Apă a încheiat anul 2013 cu peste 5 milioane lei profit net

compania de apaIon Ponorică, preşedintele Consiliului de Administraţie şi director comercial al Companiei de Apă Târgovişte Dâmboviţa S.A. şi Poenaru Eugenia, director economic, au prezentat public principalii indicatori economici pentru anul 2013.
Potrivit directorului economic, au fost atinse aproape integral ţintele propuse, rezultatele Companiei fiind semnificativ mai bune comparativ cu 2012.
Veniturile din exploatare au depăşit 55 milioane de lei, fiind în creştere cu 14,44% comparativ cu anul precedent. Cu 9% a crescut cifra de afaceri iar profitul brut înregistrat de Compania de Apă în 2013 a depăşit 6,9 milioane de lei, în creştere cu 43,13% faţă de 2012. Acestei sume i-a corespuns un profit net de 5,158 milioane lei, ceea ce reprezintă 114,46% din valoarea cuprinsă în bugetul de venituri şi cheltuieli. Ion Ponorică a precizat că au fost făcute economii de aproape şapte miliarde de lei prin reducerea costurilor cu consumabilele dar şi în urma rezilierii unor contracte neperformante, chiar păguboase pentru Companie.
La sfârşitul anului trecut, Compania de Apă avea datorii curente de 2,9 milioane de lei, comparaţie cu 3,196 milioane cât erau în decembrie 2012, şi de încasat creanţe de 12,3 milioane de lei, din care trei milioane de la COS Târgovişte.
Directorul general Ion Ponorică a mai explicat faprul că veniturile au fost uşor mai reduse decât acelea prognozate datorită situaţiei dificile în care au ajuns mai mulţi agenţi economici. Este vorba de firme intrate în insolvenţă, incluzând aici Combinatul de Oţeluri Speciale, recuperarea creanţelor fiind destul de dificilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

A scăzut uşor rata şomajului în Dâmboviţa

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmboviţa, înregistra în baza de date, la sfârşitul lunii ianuarie 2014, un număr de 16.614 şomeri din care 6.786 erau femei. În numărul total sunt cuprinşi şomerii care beneficiază de indemnizaţie – 4.661, precum şi şomeri neindemnizaţi – 11.953. Conform pregătirii profesionale, situaţia […]