Published On: joi, mai 24th, 2018

Comisia Europeană, avertisment pentru România: deviere semnificativă de la MTO

nichiduta.ro

Comisia Europeană a anunţat, miercuri, că a emis avertismente faţă de România şi Ungaria în cadrul procedurii de deviere semnificativă de la obiectivele pe termen mediu (MTO) – referitoare la creşterea deficitului structural.
Comisia Europeană a adresat un avertisment Ungariei şi României cu privire la existenţa unei deviaţii semnificative de la traiectoria de ajustare către obiectivul bugetar pe termen mediu (MTO) din 2017.
„Comisia propune Consiliului UE să adopte o recomandare pentru Ungaria de a lua măsuri adecvate în 2018 în vederea corectării acestei devieri semnificative. Pentru România, care este deja supusă unei proceduri de deviere semnificativă, Comisia recomandă Consiliului UE să emită o decizie privind faptul că nu a luat mpsuri eficiente şi o recomandare de a lua măsuri în 2018 şi 2019 pentru a corecta abaterea semnificativă”, se arată într-un comunicat remis HotNews.ro.
Comisarul european pentru Finanţe, Pierre Moscovici, a anunţat că Franţa a ieşit din procedura de deficit bugetar excesiv, un semn că economia UE se redresează după criza economică. În acest context, el a cerut României şi Ungariei măsuri pentru corectarea abaterilor de la MTO. (M.C.)

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro