Published On: vin, ian. 12th, 2018

Comisia Europeană a rambursat contravaloarea avansului aferent subvenţiilor directe la campania 2017

nichiduta.ro

Chiar în prima săptămână a lunii ianuarie, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a primit suma de 664 milioane euro, care reprezintă rambursarea de la Comisia Europeană, în contul cheltuielilor efectuate de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, în perioada 16 octombrie – 30 noiembrie 2017, pentru plata avansului aferent campaniei 2017 din plăţile directe finanţate din FEGa (Fondul European de Garantare Agricolă).
Cheltuieli respective au fost finanţate iniţial de la bugetul de stat, conform prevederilor acordurilor şi regulamentelor europene. Plăţile finanţate din FEGA se efectuează la cursul de schimb valutar stabilit de către Banca Centrală Europeană de 4,5993 lei pentru un euro şi publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, din 30.09.2017. În conformitate cu Regulamentul (UE) nr. 1306/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului din 17 decembrie 2013 privind finanţarea, gestionarea şi monitorizarea politicii agricole comune , plăţile din cadrul schemelor de sprijin se fac în perioada 1 decembrie -30 iunie a anului calendaristic următor.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro