Combaterea faptelor comise cu violenţă

Poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, sprijiniţi de poliţiştii de la Secţiile de Poliţie Rurală Băleni şi Voineşti, au continuat seria activităţilor preventive desfăşurate pentru combaterea faptelor comise cu violenţă.Poliţiştii s-au deplasat pe raza localităţilor Voineşti, Pietrari, Vârfuri, Comişani şi Băleni, unde au discutat cu cetăţenii şi le-au prezentat principalele modalităţi prin care pot solicita sprijin în caz de nevoie, în special în cazul unor fapte comise cu violenţă.
Poliţiştii au iniţiat discuţii despre formele de manifestare ale violenţei, cauzele şi consecinţele ireparabile pe termen lung, drepturile pe care le au victimele violenţei, dar şi despre ordinul de protecţie provizoriu şi condiţiile în care o victimă poate solicita un ordin de protecţie, fiind distribuite materiale cu caracter preventiv.
Activităţile desfăşurate au vizat şi instruirea reprezentanţilor din domeniul asistenţei sociale din cadrul primăriilor, cu privire la prevederile Legii nr. 217/2003 pentru prevenirea şi combaterea violenţei domestice şi prezentarea modului de utilizare a aplicaţiei Bright Sky.
Totodată, un specialist din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Dâmboviţa a oferit funcţionarilor publici informaţii despre legislaţia în vigoare pentru prevenirea faptelor de corupţie.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Sesiune de discuţii online organizată de Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu

În baza relaţiilor de cooperare instituţiom-nală, în colaborare cu Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa şi pentru reducerea numărului de obiective care funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu, personal de specialitate din cadrul Inspecţiei de prevenire, participă astăzi, la sediul ISJ Dâm-boviţa, la o sesiune de discuţii online, organizată în sprijinul […]