Published On: lun, mart. 19th, 2018

Codul administrativ, discutat la Adunarea Generală a Filialei Judeţene Dâmboviţa a Asociaţiei Comunelor din România

nichiduta.ro

Sala Unirii a CJ Dâmboviţa, a fost gazda Adunării Generale a Filialei Judeţene Dâmboviţa a Asociaţiei Comunelor din România.
Au participat preşedintele CJ Dâmboviţa, Daniel Comănescu, prefectul judeţului, Antonel Jîjîie, subprefectul Florina Mureşan, secretarul judeţului, Ivan Ivanoff, vicepreşedinţii CJ, Luciana Cristea şi Alin Manole, primari şi parlamentarii PSD – Claudia Gilia, Oana Vlăducă şi Corneliu Ştefan. Lucrările au fost conduse de preşedintele filialei, Dorinel Soare, primarul comunei Niculeşti. S-a prezentat situaţia financiară a Asociaţiei Comunelor din România, filiala Dâmboviţa, pentru exerciţiul financiar încheiat la data de 31.12.2017. Pe ordinea de zi s-a regăsit şi aprobarea bugetului Filialei Judeţene Dâmboviţa a Asociaţiei Comunelor din România. În cadrul evenimentului s-au prezentat iniţiative ale ACoR şi ale filialei judeţene, s-au discutat dificultăţile întâmpinate de administraţia publică locală de la nivel de comune în implementarea activităţilor.
Prefectul judeţului Dâmboviţa, Antonel Jîjîie a avut un mesaj foarte clar şi a spus că anul acesta misiunea Asociaţiei Comunelor din România, este una foarte importantă şi anume să lupte pentru adoptarea codului admnistrativ şi totodată o lege a administraţie mai bună decât până acum.
Preşedintele CJ Dâmboviţa, Daniel Comănescu a ţinut să le transmită celor prezenţi faptul că instituţia pe care o reprezintă va fi în permanenţă alături de administraţiile locale dar şi de iniţiativele Asociaţiei Comunelor din România.
Deputatul PSD Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, membru în Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului din Camera Deputaţilor a vorbit despre Codul Administrativ care este deja în Parlament, la Senat, spunând că în cel mai scurt timp România va avea un cod administrativ care va pune umărul la buna desfăşurare a activităţii în administraţie.
Şi deputatul Oana Vlăducă a adresat un mesaj tuturor celor prezenţi.
Nu în ultimul rând a luat cuvântul secretarul judeţului, Ivan Ivanoff care a abordate o serie de subiecte foarte importante pentru administraţia locală.
Nu a lipsit de la eveniment Emil Drăghici, preşedintele AcoR nu a ezitat să-i critice pe colegii care au lipsit de la aceste lucrări spunând foarte clar şi răspicat că „în sală sunt doar cei care au demnitatea de primar iar restul sunt profitori”.
Nu au lipsit nici dezbaterile strict legate de problemele din administraţiile locale dâmboviţene care le dă mari bătăi de cap şi celor de la Prefectura Dâmboviţa.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro