CNAS asigură tratamentul pentru toţi pacienţii cu amiotrofie spinală eligibili

In urma rectificării bugetare din noiembrie 2019, CNAS a primit fondurile necesare pentru includerea în tratament a pacienţilor cu amiotrofie musculară spinală (AMS) înscrişi de medicii specialişti pe listele de aşteptare. Mai exact, este vorba despre 86 de pacienţi, dintre care 38 copii şi 48 de adulţi, care au nevoie de tratament cu nusinersen, conform evaluărilor medicilor specialişti. De asemenea, fondurile suplimentare asigură şi continuitatea tratamentului iniţiat până în prezent la 66 de copii cu AMS.
„Este un efort financiar foarte mare pe care statul român îl face pentru a asigura tratamentele extrem de scumpe de care pacienţii cu amiotrofie musculară spinală au atât de multă nevoie. Din fericire, tratamentul pe care îl punem la dispoziţia pacientilor are rezultate foarte bune. In urma negocierilor cu firma care asigură acest tratament pe piaţa din România, căreia îi mulţumesc pe această cale pentru implicare şi sprijin, am reuşit să planificăm costurile cu acest tratament astfel încât cheltuielile generate în sistem să nu afecteze finanţarea celorlaltor terapii din programele de sănătate”, a declarat Adela Cojan, preşedintele CNAS.
Centrele nominalizate prin Ordinul preşedintelui CNAS care vor derula tratamentul AMS din cadrul programului naţional de boli rare sunt:
a) Centrul naţional medical clinic de recuperare neuropsihomotorie pentru copii „Dr. Nicolae Robănescu” Bucureşti;
b) Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă pentru Copii Cluj;
c) Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia” Bucureşti;
d) Spitalul Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu” Bucureşti;
e) Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Louis Ţurcanu” Timişoara;
f) Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu;
g) Institutul Clinic Fundeni;
h) Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Constanţa;
i) Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Agrippa lonescu” Bucureşti; j) Spitalul Clinic Căi Ferate Timişoara; k) Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca; l) Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.
Lista centrelor în care se acordă acest tip de tratament poate fi suplimentată în funcţie de solicitările unităţilor sanitare care îndeplinesc criteriile de includere din chestionarele de evaluare prevăzute în actele normative în vigoare.
Tratamentul se administrează prin puncţie lombară (intratecală) efectuată de medici cu pregatire specială (anestezişti, neurologi).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

ACŢIUNEA "FOC DE ARTIFICII", LA FINAL

Peste 74 de tone de articole pirotehnice, în valoare de peste 2.200.000 de lei, au fost au indisponibilizate, peste 1.100 de infracţiuni au fost constatate şi 342 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate de poliţişti, în cadrul acţiunii naţionale „Foc de Artificii”. Din cauza nerespectării legislaţiei privind articolele pirotehnice, 112 […]